Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου kentripotideas

Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2019

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Τι δεν θέλει ο Σόρος στις επερχομένες εκλογές στην Ελλάδα – Τι γνώριζε για την Συμφωνία των Πρεσπών (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Δεν θα μπορούσε να μην υπάρχει έκθεση του ιδρύματος Open Society του παγκοσμιοποιητή, Τζορτζ Σόρος, σε σχέση με την Συμφωνία των Πρεσπών.
Πέραν τούτου, κάνει προβλέψεις για τις επερχόμενες εκλογές στην Ελλάδα, οι οποίες έχουν τεράστιο ενδιαφέρον…

Ρεπορτάζ: Κίμων Χαραλάμπους
Μεταξύ άλλων, η έκθεση, η έρευνα της οποίας ολοκληρώθηκε στις 14. Γενάρη 2019, κατέγραφε τον συσχετισμό πολιτικών δυνάμεων σε σχέση με την κύρωση της Συμφωνίας, η οποία τελικά επετεύχθη.
Συγκεκριμένα  οι υπάλληλοι του Σόρος έδιναν εκτιμούσαν σε ποσοστό 40% πως η Συμφωνία θα περνούσε με 153 ή περισσότερες ψήφους, όπερ και εγένετο.
Με 30% ποσοστό ένθεν και ένθεν ακολουθούσαν το «μετριοπαθές σενάριο» ψήφισης από 151-152 βουλευτές και το «απαισιόδοξο σενάριο» της ψήφισης από λιγότερους από 151 βουλευτές.

Ο Σόρος γνώριζε πως η Συμφωνία θα περάσει με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο.

Αναφορικά με τις επερχόμενες εκλογές, το Ίδρυμα του παγκοσμιοποιητή θεωρεί πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει υποστεί σημαντικές απώλειες επί της παρούσης, καθώς απευθύνεται σε συγκεκριμένο ακροατήριο, το οποίο δεν λειτουργεί με βάση το συναίσθημα.
Τι εννοεί εδώ ο ποιητής; Μήπως εκείνους που παίρνουν επιδόματα και διορίζονται;
Η έκθεση θεωρεί πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα υποστεί μεν απώλειες στις εκλογές, αλλά όχι εξαιτίας της Συμφωνίας των Πρεσπών αλλά για άλλους λόγους.
Σε σχέση με την Νέα Δημοκρατία, η έκθεση υπερτονίζει την αρνητική της στάση σε σχέση με την Συμφωνία, η οποία παραδίδει την Μακεδονία στην Νέα Τάξη.
Σε σχέση με τις εκλογές το Ίδρυμα Σόρος θεωρεί (ελπίζει;) πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι ένα ισχυρό δεύτερο κόμμα.
Το ιδανικό σενάριο για την Συμφωνία των Πρεσπών, σύμφωνα με την έκθεση δεν είναι μια αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας ή μια δεξιά στροφή αλλά ίσως μια κυβέρνηση συνεργασίας με την Κεντροαριστερά ή τον ΣΥΡΙΖΑ, ειδάλλως, συμπληρώνουμε εμείς, δεν αποκλείεται το σενάριο επαναληπτικών εκλογών με απλή αναλογική, η οποία θα καταστήσει ακόμα πιο δύσκολη την δημιουργία κυβέρνησης, κάτι που θα μείωνε ακόμα περισσότερο την θέση της Ελλάδας σε σχέση με ενδεχόμενη επαναδιαπραγμάτευση της Συμφωνίας.
Το Open Society προβλέπει προβάδισμα 5-10 μονάδων της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ και συνέχιση του διπολισμού.
Αναφορά γίνεται σε Χρυσή Αυγή και ΚΚΕ αλλά και στα «μικρά δεξιά κόμματα», με ειδική μνεία σε ένα από αυτά, τα οποία ενδέχεται να κόψουν έδρες από την ΝΔ και άρα να εμποδίσουν το σενάριο αυτοδυναμίας, σε περίπτωση που εισέλθουν στην Βουλή. 
Τέλος, το ίδρυμα καλεί την Ευρωπαϊκή Ένωση να αποτρέψει ή να διαχειριστεί μελλοντικές διαφορές γύρω από την Συμφωνία των Πρεσπών, εξετάζοντας μαζί με την «Βόρεια Μακεδονία», όπως ονομάζει τα Σκόπια, την υιοθέτηση ενός οδικού χάρτη για την υλοποίηση της Συμφωνίας, προκειμένου να μειωθούν οι πιθανότητες κατάργησής της από μελλοντικές κυβερνήσεις της Ελλάδας.
Διαβάστε ΕΔΩ ολόκληρη την έκθεση.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: