Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου kentripotideas

Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2018

Το ΒΙΝΤΕΟ που έδωσε το FSB με τους αιχμαλώτους Ουκρανούς ναύτες όπου ομολογούν ότι παραβίασαν τα χωρικά ύδατα Ρωσίας.



Η ρωσική Υπηρεσία FSB δημοσιοποίησε ένα vidéo από την ανάκριση των αιχμαλώτων Ουκρανών ναυτών στο Kertch. Στο βίντεο αναγνωρίζουν πως παραβίασαν τα χωρικά ύδατα της Ρωσίας...

Ο Andreï Drach, μέλος του πληρώματος του πολεμικού ουκρανικού πλοίου Νικόπολη- Nikopol, δήλωσε στο vidéo ότι τα ουκρανικά πλοία μπήκαν στα χωρικά ύδατα της Ρωσίας. Στις 23, με διέταξαν ν΄ακολουθήσω τη διαδρομή Oδησσός-Mαριούπολη από το στενό Kertch. Εν πλω προς Μαριούπολη μπήκαμε στα χωρικά ύδατα της Ρωσίας όπου η ακτοφυλακή της Ρωσίας μας προειδοποίησε ότι παραβιάζουμε ρωσικούς νόμους. Επανειλημμένα, μας είπαν ότι πρέπει ν΄αφήσουμε τα χωρικά ύδατα της Ρωσίας και η ακτοφυλακή μας προειδοποίησε και πάλι να εγκαταλείψουμε τα χωρικά ύδατα της Ρωσικής Ομοσπονδίας και να πάμε πέρα ​​από τη ζώνη των 12 μιλίων και περιμένουμε για περαιτέρω αποφάσεις σχετικά με το πέρασμα μας από το στενό τα Στενά του Κερτς – Μαριούπολης».



Ο διοικητής Vladimir Lesovoy, δήλωσε στο vidéo ότι « σκόπιμα παραβίασε » τις κλήσεις της Ρωσίας. Λέει στο βίντεο « εγώ ο Vladimir Vladimirovich Lesovoy, διοικητής της στρατιωτικής μονάδας 1828. Ξεκινήσαμε στις 22 Νοέμβρη 2018 … Πραγματοποίησα τη μετάβαση μέσω του στενού του Kertch. Έχοντας διασχίσει τα ρωσικά θαλάσσια σύνορα, παρατήρησα τα πλοία της ρωσικής ακτοφυλακής. Σκόπιμα αγνόησα την ραδιοεπικοινωνία…. ».

Το μέλος του πληρώματος Sergueï Tzibizov, δηλώνει στο βίντεο ότι η Ουκρανία « παραβίασε τα χωρικά ύδατα της Ρωσίας « . « Εγώ ο Tsibizov Sergey Andreevich, πήγα στις 8 h το πρωί από Οδησσό στο πλοίο Berdyansk για το στενό του Kertch. Όταν φτάσαμε στο στενό παραβιάσαμε τα χωρικά ύδατα Ρωσίας και περιμέναμε νέες εντολές. Αλλά τότε είδαμε 2 ρουκέτες που εκτοξεύθηκαν πράσινου χρώματος .Τα ρωσικά πλοία μας επικοινώνησαν και μας διέταξαν να σταματήσουμε. Ομοίως τραβήξαμε κι εμείς. Ο διοικητής πήρε την απόφαση να σταματήσει η πορεία του πλοίου « .



Ανακοινώθηκε μια λίστα 18 αιχμαλώτων Ουκρανών ναυτών. Το ΝΑΤΟ κάλεσε τη Ρωσία σε άμεση απελευθέρωσή τους όπως και των 3 πλοίων.



dimpenews.com


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: