Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου kentripotideas

Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2018

Ο Μπουτάρης, οι πολίτες και το πρόσωπο-έκπληξη


Είναι πολύ αποκαλυπτικά για την απόφαση του Γιάννη Μπουτάρη να μη διεκδικήσει την επανεκλογή του στο Δήμο Θεσσαλονίκης τα στοιχεία της δημοσκόπησης της εταιρίας RASS που διενεργήθηκε ύστερα από πρωτοβουλία πολιτών και επιχειρηματιών της πόλης πριν ανακοινωθεί η...

απόσυρση Μπουτάρη από την κούρσα της διεκδίκησης.

Με απλά λόγια, οι μετρήσεις έδειχναν ότι ο σημερινός δήμαρχος θα έχανε στο δεύτερο γύρο με όλους τους πιθανούς αντιπάλους και είναι προφανές ότι αυτό δεν θα μπορούσε παρά να είναι ένας πολύ σοβαρός λόγος για να τον οδηγήσει στην απόφαση να αποσυρθεί.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η συγκεκριμένη δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε τον Ιούλιο δείχνει πως ο Γ. Μπουτάρης, που προηγείτο στον α’ γύρο με 24,4%, θα έχανε τη δεύτερη Κυριακή και από τον Στ. Καλαφάτη (με 47,2% έναντι 29,9%) και από τον Θ. Ζαγοράκη (με 38,9% έναντι 35,8%) και από τον Σ. Καλεντερίδη (με 52,2% έναντι 30,1%).

Ο γνωστός και βραβευμένος για τη δράση του αξιωματικός εν αποστρατεία και γεωστρατηγικός αναλυτής είναι και το πρόσωπο- έκπληξη της συγκεκριμένης δημοσκόπησης, καθώς παρουσιάζει υψηλή διεισδυτικότητα, πέραν της Κεντροδεξιάς – Δεξιάς, και στους άλλους πολιτικούς χώρους. Μάλιστα, στο δείγμα της έρευνας από όσους γνώριζαν τους πιθανούς υποψηφίους για το Δήμο Θεσσαλονίκης και είχαν σχηματίσει γνώμη για αυτούς, ο Καλεντερίδης είναι πρώτος σε δημοτικότητα με 58%.

Οι πολίτες είναι αυτοί που βιώνουν τα πραγματικά προβλήματα και καταλαβαίνουν πάρα πολύ καλά ποιοι είναι αυτοί που μπορούν να έχουν σχέδιο, ώστε να τα αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά και ποιοι ασχολούνται περισσότερο με το προφίλ τους με επικοινωνιακού χαρακτήρα κινήσεις. 


Οι πολίτες δεν είναι καθόλου ευχαριστημένοι από το έργο του κ. Μπουτάρη αυτά τα χρόνια στο δήμο και γι’ αυτόν το λόγο η μεγάλη πλειονότητα των ερωτηθέντων στην έρευνα τον θεωρεί ως «μέτριο» (44,4%) ή «κακό» (33,5%) δήμαρχο και μόνο το 20,8% ως «καλό και αποτελεσματικό», και μάλιστα το 66,9% δηλώνει ότι δεν αξίζει, κατά τη γνώμη του, να επανεκλεγεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: