Πως φτάσαμε οι πρώην σοβιετικές δημοκρατίες που ποτίστηκαν με τον αθεϊσμό να υπερασπίζονται σήμερα τα ήθη και τις αξίες της....
οικογένειας, κι από την άλλη χώρες άλλοτε παραδοσιακά θρησκευόμενες όπως η Βρετανία (μην ξεχνάμε το God saves the Queen) να έχουν ευτελίσει τα πάντα…
Αναλυτικότερα, το Λαϊκό Κόμμα Συντηρητικών της Εσθονίας, που αποτελεί μέρος του κυβερνητικού συνασπισμού, προτρέπει την κυβέρνηση να σταματήσει τη χρηματοδότηση των ενώσεων LGBT.
«Πιστεύουμε ότι είναι απαράδεκτο τα προηγούμενα κόμματα της εξουσίας να έχουν οικοδομήσει ένα δίκτυο ιδεολογικών συλλόγων που υποστηρίζονται από φορολογούμενους», ανέφεραν αξιωματούχοι του κόμματος.
Οι ηγέτες των συντηρητικών σημειώνουν ότι το Υπουργείο Κοινωνικών Υποθέσεων, υπό την προεδρία αντιπροσώπων του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος «έχει δώσει το χέρι του κράτους σε διάφορες ομοφυλοφιλικές οργανώσεις που χρηματοδοτούνται σχεδόν εξ ολοκλήρου από φορολογούμενους». Τελικά, για τα τελευταία έξι χρόνια, η κρατική στήριξη της εσθονικής κοινότητας LGBT αυξήθηκε 16 φορές: από 6.000 το 2013 σε 96.000 το 2019.
«Πιστεύουμε ότι οι Εσθονοί φορολογούμενοι δεν θα πρέπει να χρηματοδοτούν ενώσεις που προάγουν ιδεολογία που προσπαθούν να αλλάξουν ηθικές αρχές και θέσεις της κοινωνίας, συμπεριλαμβανομένης της στάσης απέναντι στον γάμο και την οικογένεια», υποστηρίζουν οι συντηρητικοί
Στον αντίποδα τα τελευταία 30 χρόνια παρατηρήθηκε μια δραματική αλλαγή στη βρετανική στάση απέναντι σε μια σειρά από ηθικά ζητήματα, συμπεριλαμβανομένων των ομοφυλοφιλικών σχέσεων, των αμβλώσεων και του περιεχομένου για ενηλίκους.
Νέα έρευνα από το Ινστιτούτο Πολιτικής στο King’s College του Λονδίνου συνέκρινε τα στοιχεία του 1989 με τα σημερινά.
Μόλις σε τρεις δεκαετίες σημειώθηκε σημαντική πτώση στον αριθμό των ανθρώπων που πιστεύουν ότι οι ομοφυλοφιλικές σχέσεις είναι ηθικά λανθασμένες, από 40% του πληθυσμού το 1989 σε μόλις 13% σήμερα.
Ενώ λίγο περισσότερο από το ήμισυ των Βρετανών (52%) το 1989 πίστευε ότι «οι ομοφυλόφιλοι πρέπει να αντιμετωπίζονται όπως και άλλοι», σήμερα ο αριθμός αυτός έχει φτάσει στο 82%.
Ενώ το ένα τέταρτο των Βρετανών (24%) πριν από 30 χρόνια πίστευε ότι το παιδί εκτός γάμου ήταν ανήθικο, αυτό σήμερα έχει μειωθεί σε μόλις 13%, με τη μεγαλύτερη πτώση μεταξύ των ατόμων ηλικίας 55 ετών και άνω, όπου τα επίπεδα ηθικής αποδοκιμασίας έχουν φτάσει από το 40% σε 18%.
Όσον αφορά την έκτρωση, πάνω από το ένα τρίτο των ανθρώπων το 1989 (35%) θεωρούσαν ότι αυτό ήταν ανήθικο, αλλά σήμερα αυτό έπεσε μόλις στο 18%.
Υπάρχουν επίσης ενδείξεις ότι η κοινωνία γίνεται όλο και πιο ανοιχτή στην ευθανασία, με το ποσοστό των ενηλίκων που πιστεύουν ότι αυτό είναι ανήθικο από 22% να φτάνει σε 17%.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου