Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου kentripotideas

Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2019

Σφαλιάρα Σαλβίνι στην κυβέρνηση της Ιταλίας! Ιστορική νίκη στην “Κόκκινη Ούμπρια” που έβγαζε αριστερά για 50 χρόνια!

Τεράστια νίκη για Σαλβίνι, τεράστια ήττα για 5 Αστέρια και Αριστερά!

Τεράστια νίκη για τον Ματτέο Σαλβίνι στις τοπικές εκλογές που έγιναν στην Ούμπρια το Σαββατοκύριακο....
Στην κεντρική περιφέρεια Ούμπρια, η υποψήφια περιφερειάρχης της Λέγκα Nτονατέλλα Τεζέι, που στηριζόταν από την Λέγκα αλλά και το Φόρτσα Ιτάλια του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, έλαβε το 57% των ψήφων. Ο αντίπαλός της, Βιντέντσο Μπιανκόνι, ο οποίος στηρίχθηκε από τα Πέντε Αστέρια και το Δημοκρατικό Κόμμα, δεν ξεπέρασε το 37%.«Πρόκειται για ιστορική νίκη. Αν άφηναν να ψηφίσει και την υπόλοιπη Ιταλία, θα είχαμε το ίδιο αποτέλεσμα», δήλωσε αμέσως με την γνωστή του έμφαση ο Σαλβίνι.
Σε διάλυση τα 5 αστέρια, τρεμοπαίζουν οι κεντροαριστεροί!
Η συγκεκριμένη εκλογική αναμέτρηση ήταν και το πρώτο κράς τέστ για τα κόμματα που απαρτίζουν την κυβέρνηση της Ιταλίας, τα 5 αστέρια και τους σοσιαλδημοκράτες. Και δεν πήγε καθόλου καλά για κανέναν από τους δύο. Και οι δύο μαζί πήραν περίπου 37% κάτι που τους άφησε 20 μονάδες πίσω από την νικήτρια των εκλογών.  Σε χειρότερη μοίρα από τους δύο τα “5 Αστέρια” που έπεσαν στο 7,4%.
Και ενώ ο σχεδιασμός των κομμάτων ήταν η συμπόρευση σε εκλογικό επίπεδο, το συγκεκριμένο αποτέλεσμα δείχνει να τον ανατρέπει καθώς δεν επιτεύχθηκε ούτε καν αξιοπρεπής παρουσία.
Κάτι που κάνει τα πράγματα πιο δύσκολα και για την κυβερνησή τους, η οποία δεν μπορεί να ατενίζει με αισιοδοξία το μέλλον.
Ιστορική ανατροπή
Το μέγεθος της ιστορικής ανατροπής που επετεύχθη αλλά και της πολιτικής επιβεβαίωσης της επιλογής Σαλβίνι να αποχωρήσει από την κυβέρνηση το δίνει με μια σχετική του ανάρτηση ο Τηλέμαχος Χορμοβίτης, ο οποίος έγραφε πρίν τις εκλογές για αυτές:
ΠΡΙΝ ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ, ΒΡΙΣΚΟΜΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΟΥΤΖΙΑ, ΤΗΝ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΗΣ ΟΥΜΠΡΙΑ, ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΕΣ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΟΙ ΚΟΥΦΙΟΚΕΦΑΛΑΚΗΔΕΣ ΦΙΛΕΛΕΔΕΣ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΑΝ ΕΠΕΙΔΗ Ο ΣΑΛΒΙΝΙ ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΕ ΚΑΙ ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΡΟΚΗΡΥΧΘΟΥΝ ΕΚΛΟΓΕΣ, ΟΠΟΥ ΘΑ ΗΤΑΝ ΒΕΒΑΙΟΣ ΝΙΚΗΤΗΣ, ΣΧΗΜΑΤΙΣΤΗΚΕ ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΥΡΩΛΙΓΟΥΡΙΚΗ, ΟΡΘΟΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ “REFUGEES WELCOME”. ΜΑΛΙΣΤΑ, ΚΑΠΟΙΕΣ ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΕΣ ΦΥΛΛΑΔΕΣ ΑΝΩΤΙΟΝΤΑΝ ΑΝ ΑΥΤΗ ΗΤΑΝ Η ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΤΕΟ ΣΑΛΒΙΝΙ. ΕΓΡΑΦΑ ΤΟΤΕ : “Η ΟΥΜΠΡΙΑ, ΟΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΜΑΙ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΜΕΡΕΣ, ΓΙΑ ΠΟΛΛΕΣ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΝ ΠΡΟΠΥΡΓΙΟ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ. ΑΠΟ ΤΟ Β’ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ, Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΗΛΕΓΧΕ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΣΕΙ ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ, ΔΙΟΡΙΖΟΝΤΑΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ (Η ΟΥΜΠΡΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΑΣ ΜΕ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ). ΚΑΙ ΟΜΩΣ, ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ 2019, Η “ΛΕΓΚΑ” ΤΟΥ ΣΑΛΒΙΝΙ ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΙΑ ΜΕ ΠΟΣΟΣΤΟ 38,18% , ΣΥΝΤΡΙΒΟΝΤΑΣ ΤΟ “ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ” (ΟΙ ΔΙΑΔΟΧΟΙ ΤΩΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ) ΠΟΥ ΠΗΡΕ ΜΟΛΙΣ 23,98%…ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ ΠΑΡΑΤΗΡΕΙΤΑΙ ΤΕΤΟΙΑ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΕΤΑΤΟΠΙΣΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΔΕΞΙΑ, ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΣΤΡΩΜΑΤΑ Ή ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΚΑΝΕΙΣ (ΟΠΩΣ ΣΤΗΝ “ΚΟΚΚΙΝΗ” ΟΥΜΠΡΙΑ), ΠΟΥ Η ΝΕΑ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΠΑΡΑ ΜΙΑ ΠΑΡΕΝΘΕΣΗ, ΠΟΥ ΘΑ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙ ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ ΜΑΤΕΟ ΣΑΛΒΙΝΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια: