Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου kentripotideas

Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2019

Αλβανικά ΜΜΕ: Έλληνες «εξτρεμιστές» απείλησαν Αλβανούς δημοσιογράφους στους Βουλιαράτες



Οκτώβριος 26, 2019.
«Έλληνες και μειονοτικοί εξτρεμιστές τιμούν τη χώρα τους με απειλές εναντίον Αλβανών δημοσιογράφων», γράφει αλβανικό δημοσίευμα, επισημαίνοντας ότι η Ένωση Αλβανών Δημοσιογράφων (UGSH) αναφέρει το περιστατικό σε διεθνείς οργανισμούς...
Συνεχίζει το κείμενο:

Οι επεισοδιακές επιθέσεις «Ελλήνων εξτρεμιστών» (σημ. προσφιλής έκφραση των αλβανικών ΜΜΕ) κατά των Αλβανών δημοσιογράφων στους Βουλιαράτες χθες είναι σαφή δείγματα της επιθετικότητας τους.
Τα επεισόδια αυτά είναι ίδια με εκείνα που έγιναν πριν από ένα χρόνο στις 25-26 Νοεμβρίου 2018.

Σε αυτές τις ημερομηνίες, εξτρεμιστικές ομάδες εθνικιστικών οργανώσεων και κομμάτων και στοιχεία που εικάζεται ότι προέρχονται από την ελληνική μειονότητα, που ζούνε και εργάζονται στο γειτονικό κράτος, με αφορμή τη μνήμη του Κωνσταντίνου Κατσίφα, πρόσβαλαν και επιτέθηκαν φραστικά σε δημοσιογράφους ορισμένων ΜΜΕ μας.

Οι συνάδελφοί μας πήγαν στους Βουλιαράτες για να κάνουν ρεπορτάζ από την ελληνική επέτειο.

Οι επανειλημμένες επιθέσεις τέτοιων ατόμων εναντίον των Αλβανών δημοσιογράφων αποτελεί αδίκημα.

Η UGSH καταγγέλλει ένα άτομο από την μειονότητα στη Δρόπολη που ζει και εργάζεται στην Ελλάδα ως μετανάστης, υπενθυμίζοντας σε αυτόν και όλους εκείνους που κατηγορούνται για το είδος αυτό των επιθέσεων, ότι οι Αλβανοί δημοσιογράφοι ούτε φοβούνται ούτε αποσύρονται από το θάρρος να αναφέρουν όλα και για όσους, χρησιμοποιώντας ένα αποτρόπαιο γεγονός, επιδιώκουν να ρίξουν ‘βενζίνη στη φωτιά’ στη συνύπαρξη των αλβανικής και ελληνικής καταγωγής ανθρώπων.

Οι Αλβανοί δημοσιογράφοι βρίσκονται στην πατρίδα τους και είναι υπερήφανοι για την αλβανική ταυτότητά τους.

Η γλώσσα των Ελλήνων εξτρεμιστών ή των φιλελλήνων να χαρακτηρίζουν (τους Αλβανούς δημοσιογράφους) ως Τούρκους ή άλλης εθνικότητας, είναι ένα ανθρώπινο εμπόδιο στο οποίο η ελληνική μειονότητα στην ίδια την Αλβανία και οι οργανώσεις της που την εκπροσωπούν πρέπει πρώτοι να απαντήσουν.

Η UGSH προτρέπει τις νομικές αρχές της χώρας να είναι παρούσες σε τέτοια επεισόδια και επιθέσεων εναντίον των δημοσιογράφων, ώστε να λάβουν την τιμωρία που τους αξίζει και να μάθουν να σέβονται την αξιοπρέπεια και την ταυτότητα του άλλου (…).

Στο όνομα της καλής γειτονίας και της επαγγελματικής αλληλεγγύης καλούμε τους συναδέλφους της μειονότητας μας και τους επαγγελματίες δημοσιογράφους στην Ελλάδα να απαντήσουν και να καταγγείλουν δημόσια τέτοια περιστατικά και εμπόδια στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και τους συναδέλφους τους από τη γειτονική χώρα.

Πολύ περισσότερο, καθώς και οι ίδιο σε κάθε περίπτωση όταν έρχονται στην Αλβανία είχαν την κατανόηση και τη φιλοξενία των συναδέλφων τους.

Η UGSH, όπως και οι προκάτοχοί τους, πριν από ένα χρόνο, ανέφερε την υπόθεση σε διεθνείς δημοσιογραφικούς οργανισμούς.

korcareport.com
--
The Hellenic Information Team


Σύμφωνα με πληροφορίες που φτάνουν σε εμάς, άνθρωποι, που θέλησαν να παρευρεθούν στο μνημόσυνο, δεν μπόρεσαν να περάσουν στη χώρα, καθώς εμποδίστηκαν από Αλβανούς στα σύνορα.

Δεν επετράπη στον Καραθάνο να εισέλθει στο αλβανικό έδαφος

Δεν υπάρχουν σχόλια: