Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου kentripotideas

Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2018

Κανονική Ορθόδοξη Εκκλησία Ουκρανίας η νέα εκκλησία που δομεί το Φανάρι είναι ένας νέος Πύργος της Βαβέλ. Πατριάρχης Κύριλλος: ΗΠΑ και πολιτική ηγεσία προκαλούν με τις παρεμβάσεις τους μια πολιτισμική καταστροφή. Θέλουν να σπάσουν τον τελευταίο δεσμό Ουκρανών- Ρώσων. Διωγμοί εφάμιλλοι με αυτούς που ζήσαμε τον 20ο αι.



Οι ουκρανικές αρχές και εκπρόσωποι των Ηνωμένων Πολιτειών παρεμβαίνουν στις υποθέσεις της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας προκειμένου να σπάσουν τον τελευταίο πνευματικό δεσμό που ενώνει τους...

 λαούς της Ρωσίας και της Ουκρανίας, δήλωσε ο Πατριάρχης Κυρίλλου της Μόσχας και της Ρωσίας σε συνάντηση του Ανώτατου Εκκλησιαστικού Συμβουλίου την Τετάρτη.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η αντίδραση της διεθνούς κοινότητας στην άμεση παρέμβαση του Προέδρου της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο στην εκκλησιαστική ζωή είναι « απόλυτη και καθολική σιωπή ».

Τόνισε μ΄έμφαση πως μπορούμε να μιλήσουμε για μια « πολιτισμική καταστροφή », αφού « τίποτα τέτοιο δεν έχει συμβεί ποτέ – μια τόσο ακατάλληλη, ανοιχτή παρέμβαση στις εκκλησιαστικές υποθέσεις ». « Ίσως, μόνο με την εξαίρεση των χρόνων άμεσων διωγμών (τον 20ο αιώνα), που πέρασε και η εκκλησία μας », πρόσθεσε ο επικεφαλής της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Η UOC (Ορθόδοξη Ε Ουκρανίας υπό δικαιοδοσίας Μόσχας) συνέκρινε τη δημιουργία της « νέας εκκλησίας » με την κατασκευή του Πύργου της Βαβέλ....
Νωρίτερα, η Verkhovna Rada της Ουκρανίας ενέκρινε ένα νόμο που θα μπορούσε να στερήσει από την κανονική εκκλησία UOC το όνομά της. Ο Πoροσένκο τον υπέγραψε το Σάββατο. Σύμφωνα με αυτόν, η κανονική Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία θα έχει τέσσερις μήνες για να αλλάξει το όνομα της και να κάνει τις κατάλληλες αλλαγές στο καταστατικό της .
Στο Κίεβο, στις 15 Δεκεμβρίου, με πρωτοβουλία του Ποροσένκο και του Βαρθολομαίου, πραγματοποιήθηκε ένα «ενωτικό συμβούλιο», στο οποίο συμμετείχαν κυρίως εκπρόσωποι μη κανονικών εκκλησιαστικών δομών. Μόνο δύο επίσκοποι της κανονικής Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας προσήλθαν, αργότερα το UOC τους στέρησε την ιεροσύνη. Το αποτέλεσμα της ψευδοΣυνόδου στο Κίεβο ήταν η εκλογή του επικεφαλής της νέας « αυτοκέφαλης εκκλησίας » του μητροπολίτη Επιφάνιου Dumenko.
Παράλληλα, στις αρχές Ιανουαρίου, οι ουκρανικές αρχές αναμένουν να λάβουν από το Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης τον «Τόμο» για την αυτοκέφαλη νεοσύστατη δομή.

ria 26.12.18
dimpenews.com

η συνεχεια ΕΔΩ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: