Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου kentripotideas

Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2023

Την πλήρη άρση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης για την Covid-19 στις ΗΠΑ ψήφισαν οι ρεπουμπλικάνοι της Βουλής των Αντιπροσώπων....

 

Η κυβέρνηση Biden είχε ανακοινώσει μία ημέρα νωρίτερα ότι κάτι τέτοιο θα συμβεί στις 11 Μαΐου (έχει παραταθεί 12 φορές από την πρώτη εφαρμογή της)....

Οι Ρεπουμπλικάνοι της Βουλής των Αντιπροσώπων ενέκριναν νομοσχέδιο για τον τερματισμό της έκτακτης ανάγκης όσον αφορά τη δημόσια υγεία για την αντιμετώπιση της COVID-19, που ισχύει στις ΗΠΑ από τον Ιανουάριο του 2020, προχωρώντας με τη νομοθεσία παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση Biden είχε ανακοινώσει μία ημέρα νωρίτερα ότι κάτι τέτοιο θα συμβεί στις 11 Μαΐου (έχει παραταθεί 12 φορές από την πρώτη εφαρμογή της).

Η νομοθεσία —με τίτλο «Η πανδημία έχει τελειώσει»— πέρασε με ψηφοφορία 220-210 υπέρ των ρεπουμπλικανών.

Το νομοσχέδιο, το οποίο εκτείνεται σε δύο σελίδες, θα τερματίσει την κατάσταση έκτακτης ανάγκης την ημέρα που θα τεθεί σε ισχύ. Ωστόσο, θεωρείται απίθανο να περάσει από τη Γερουσία που ελέγχεται από τους Δημοκρατικούς.

Το Γραφείο Διαχείρισης και Προϋπολογισμού (OMB) υποστήριξε σε δήλωση του ότι η άμεση κατάργηση της έκτακτης ανάγκης για τη δημόσια υγεία -όπως ορίζεται στο νομοσχέδιο του GOP- θα είχε «πολύ σημαντικές επιπτώσεις στο σύστημα υγείας και στις κυβερνητικές λειτουργίες». Ένας σοβαρός τομέας ανησυχίας για τη διοίκηση είναι το άρθρο 42, η πολιτική της εποχής Trump που επιτρέπει στους συνοριακούς αξιωματούχους να απομακρύνουν τους αιτούντες άσυλο λόγω ανησυχιών σχετικά με τη δημόσια υγεία. Εάν η κατάσταση έκτακτης ανάγκης τελείωνε, η ισχύς του άρθρου 42 θα έπαυε, σύμφωνα με τη διοίκηση.

«Η διοίκηση υποστηρίζει μια τακτική, προβλέψιμη κατάργηση του άρθρου 42, με επαρκή χρόνο προκειμένου να τεθούν σε εφαρμογή εναλλακτικές πολιτικές. Αλλά εάν το H.R. 382 γίνει νόμος και οι περιορισμοί του άρθρου 42 λήξουν απότομα, το Κογκρέσο θα απαιτήσει ουσιαστικά από την κυβέρνηση να επιτρέψει σε χιλιάδες μετανάστες να εισέρχονται καθημερινά στη χώρα χωρίς τις απαραίτητες πολιτικές», ανέφερε το OMB την Τρίτη.

Οι Ρεπουμπλικάνοι, ωστόσο, υποστήριξαν το αντίθετο και αποφάσισαν να προχωρήσουν με το νομοσχέδιο τους την Τρίτη, υποστηρίζοντας ότι η κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τη δημόσια υγεία θα πρέπει να τελειώσει αμέσως, επικαλούμενοι τα σχόλια του Προέδρου Biden από τον Σεπτέμβριο που έλεγαν ότι «η πανδημία έχει τελειώσει».

Ο πρόεδρος αργότερα απέρριψε αυτές τις παρατηρήσεις, λέγοντας «βασικά, δεν είναι εκεί που ήταν».

kourdistoportocali.com


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


πηγή


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: