Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου kentripotideas

Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2023

Τραγικό και αληθινό: Το CDC επιβεβαιώνει πως τα εμβόλια Covid πυροδοτούν σύνδρομο παράλυσης Guillain-Barré....

 

Mελέτη που έχει στα χέρια του ο αμερικανικός φορέας των CDC, επιβεβαίωσε τον διπλασιασμό των περιστατικών

Το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού επιβεβαιώθηκε από νέα μελέτη πως πυροδοτεί....

το αυτοάνοσο σύνδρομο παράλυσης Guillain-Barré (GBS), δήλωσαν Αμερικανοί αξιωματούχοι των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC)

Εβδομήντα τρία περιστατικά συνδρόμου Guillain-Barré, που προκαλεί το ανοσοποιητικό σύστημα να επιτεθεί σε μέρη του νευρικού συστήματος, επιβεβαιώθηκαν σε ενήλικες εντός 42 ημερών από τον εμβολιασμό με το εμβόλιο Johnson & Johnson, ανέφεραν τα CDC, την 1η Φεβρουαρίου, ενώ αναμένονταν μόνο ως 31 περιπτώσεις, με βάση το τυπικό ετήσιο ποσοστό του συνδρόμου.

Περίπου 3.000 έως 6.000 περιπτώσεις του συνδρόμου διαγιγνώσκονται στις Ηνωμένες Πολιτείες σε ένα συνηθισμένο έτος.

Αυξημένες αναφορές μετά τον εμβολιασμό Johnson & Johnson αναφέρθηκαν το 2021, εντός μηνών από την έγκριση του εμβολίου, ωθώντας τις ρυθμιστικές αρχές να προσθέσουν πληροφορίες σχετικά με τον παρατηρούμενο αυξημένο κίνδυνο στα ενημερωτικά δελτία που δίνονται στους λήπτες και τους παρόχους εμβολίων.
Για τη νέα εργασία, οι ερευνητές ξεκίνησαν με αναφορές που υποβλήθηκαν στο σύστημα αναφοράς ανεπιθύμητων ενεργειών του εμβολίου (VAERS), το οποίο συνδιαχειρίζεται το CDC, και εργάστηκαν για να επαληθεύσουν εάν κάθε αναφορά υποστηρίζεται από ιατρικά αρχεία και άλλα δεδομένα.

Ανέτρεξαν σε αναφορές για το σύνδρομο Guillain-Barré (GBS) από τις 14 Δεκεμβρίου 2020 έως τις 28 Ιανουαρίου 2022, μετά τον εμβολιασμό με τα εμβόλια των Johnson & Johnson, Pfizer και Moderna εκ των οποίων τα δύο τελευταία χρησιμοποιούν τεχνολογία αγγελιοφόρου RNA (mRNA).
Συνολικά, οι ερευνητές επαλήθευσαν 295 περιπτώσεις.

Αριθμητικά, τα περισσότερα περιστατικά ήταν μετά από τα εμβόλια mRNA.

Αλλά κατά τη διάρκεια της χρονικής περιόδου που μελετήθηκε, χορηγήθηκαν πολλές περισσότερες δόσεις των εμβολίων Moderna και Pfizer.
Οι ερευνητές εντόπισαν υψηλότερο από τον αναμενόμενο αριθμό περιπτώσεων μετά τον εμβολιασμό Johnson & Johnson και χαμηλότερο από το αναμενόμενο αριθμό περιπτώσεων για τα εμβόλια Moderna ή Pfizer.
Είπαν ότι τα ευρήματα «υποδηλώνουν ότι ο εμβολιασμός Ad26.COV2.S συσχετίστηκε με το GBS και ότι το GBS μετά το BNT162b2 και το mRNA-1273 μπορεί να αντιπροσωπεύει την εμφάνιση υποβάθρου».
Το Ad26.COV2.S είναι η εμπορική ονομασία του εμβολίου Johnson & Johnson. Τ
ο BNT162b2 είναι η εμπορική ονομασία του εμβολίου της Pfizer.
Το mRNA-1273 είναι η εμπορική ονομασία του εμβολίου της Moderna. Καμία από τις εταιρείες δεν απάντησε στα αιτήματα για σχολιασμό.
Οι περιορισμοί της μελέτης περιελάμβαναν έλλειψη δοσο-ειδικών αναλύσεων.

Οι πηγές χρηματοδότησης δεν αναφέρονται.

Οι ερευνητές σημείωσαν τα αποτελέσματα που προστέθηκαν σε έναν αυξανόμενο όγκο έρευνας κρουσμάτων GBS μετά τον εμβολιασμό με τα εμβόλια Johnson & Johnson ή AstraZeneca COVID-19, όπως αναφέρουν οι Epoch Times.
Και τα δύο είναι βασισμένα σε φορέα αδενοϊού.
Το εμβόλιο του AstraZeneca δεν εγκρίθηκε ποτέ στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Οι αμερικανοί αξιωματούχοι συνιστούν ήδη στους ανθρώπους να μην κάνουν το εμβόλιο της Johnson & Johnson λόγω σύνδεσης με θρόμβωση με σύνδρομο θρομβοπενίας ή χαμηλά επίπεδα αιμοπεταλίων σε συνδυασμό με πήξη του αίματος.
Ωστόσο, εξακολουθεί να είναι εξουσιοδοτημένο για διαχείριση στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Μέχρι τις 2 Φεβρουαρίου έχουν χορηγηθεί περίπου 18,9 εκατομμύρια δόσεις.

Θάνατοι

Δέκα από τα άτομα που εμφάνισαν GBS μετά τον εμβολιασμό κατά του COVID-19 πέθαναν.
Τέσσερις από τους θανάτους ήταν μετά από εμβολιασμό Pfizer, τέσσερις από τους θανάτους μετά από εμβολιασμό με Moderna και δύο μετά από εμβολιασμό Johnson & Johnson.
Η ανάλυση των πιστοποιητικών θανάτου και άλλων αρχείων έδειξε ότι το GBS αναφέρθηκε ως η αιτία θανάτου για επτά από τα άτομα, «ωστόσο, δεν υπήρχαν επιδημιολογικά στοιχεία που να υποδηλώνουν συσχέτιση μεταξύ του εμβολίου mRNA και του GBS», ανέφεραν οι ερευνητές του CDC.
Σε έναν από τους θανάτους μετά τον εμβολιασμό της Johnson & Johnson, ο νεκρός άρχισε να εμφανίζει συμπτώματα του συνδρόμου 70 ημέρες μετά τον εμβολιασμό του.

Αυτό είναι «εκτός ενός επιδημιολογικά αποδεκτού διαστήματος κινδύνου για να υποθέσουμε ότι υπάρχει συσχέτιση μεταξύ του εμβολιασμού και του GBS», είπαν οι ερευνητές.
Το άλλο άτομο που πέθανε παρουσίασε συμπτώματα πέντε ημέρες μετά τον εμβολιασμό.
«Με βάση τα διαθέσιμα στοιχεία, είναι βιολογικά εύλογο ότι ο εμβολιασμός Ad26.COV2.S μπορεί να έχει συσχετιστεί με τον θάνατο, αν και η οριστική διαπίστωση μιας τέτοιας συσχέτισης είναι δύσκολη με τις διαθέσιμες πληροφορίες και δεν μπορούν να εξαχθούν συμπεράσματα σχετικά με την αιτιότητα σε αυτή τη μελέτη παρατήρησης», είπαν οι ερευνητές.

Ένα άλλο πρόσφατο έγγραφο

Ερευνητές στην Ιταλία, σε ένα έγγραφο που κυκλοφόρησε ως προεκτύπωση στις 19 Ιανουαρίου, εντόπισαν αυξημένο κίνδυνο GBS τόσο μετά την πρώτη όσο και τη δεύτερη δόση του εμβολίου Moderna, καθώς και μετά την πρώτη δόση του εμβολίου AstraZeneca.
Δεν εντόπισαν αυξημένο κίνδυνο μετά τον εμβολιασμό Johnson & Johnson ή τον εμβολιασμό Pfizer, ακόμη και μετά από ανάλυση από υποομάδες όπως άντρες και γυναίκες.
Συνολικά, οι ερευνητές βρήκαν 287 περιπτώσεις GBS μετά τον εμβολιασμό κατά του COVID-19, συμπεριλαμβανομένων 17 μετά τον εμβολιασμό Johnson & Johnson.

Όπως και η μελέτη των ΗΠΑ, ο κίνδυνος επηρεάστηκε από τον αριθμό των δόσεων που χορηγήθηκαν στην Ιταλία κατά τη χρονική περίοδο που μελετήθηκε ή από τις 27 Δεκεμβρίου 2020 έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2021.
Οι Ιταλοί ερευνητές άντλησαν από περιφερειακές βάσεις δεδομένων υγειονομικής περίθαλψης και χρησιμοποίησαν μια αυτοελεγχόμενη σχεδίαση σειράς περιστατικών, η οποία έχει χρησιμοποιηθεί αλλού για την παρακολούθηση της ασφάλειας των εμβολίων.
Οι περιορισμοί της μελέτης, η οποία χρηματοδοτήθηκε από την ιταλική ρυθμιστική αρχή φαρμάκων AIFA, περιελάμβαναν τη μη εξέταση κλινικών αρχείων για την επαλήθευση των αναφερόμενων περιπτώσεων.

www.bankingnews.gr


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


πηγή


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: