Η κυβέρνηση χαρακτηρίζει «πολύ δυσλειτουργική» την πρόταση Μισέλ για το ταμείο ανάκαμψης, που έγινε γνωστή πριν λίγο και συζητείται...
αυτή την ώρα στις Βρυξέλλες, η οποία προβλέπει 360 δισ. ευρώ δάνεια και 390 δισεκατομμύρια ευρώ επιχορηγήσεις, ενώ περιλαμβάνει και μηχανισμούς ελέγχου από Κομισιόν και Συμβούλιο, όπως ακριβώς η τρόικα, η οποίοι θα αποφασίζουν για την εκταμίευση των «δόσεων» ανάλογα τις «μεταρρυθμίσεις» των κρατών.
Με λίγα λόγια... νέο Μνημόνιο.
Στη νέα πρόταση συμφωνίας που επεξεργάζονται οι «27» στις Βρυξέλλες για το Ταμείο Ανάκαμψης κατά τις μαραθώνιες διαβουλεύσεις εδώ και τέσσερις μέρες αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας κατά τη σημερινή ενημέρωση των δημοσιογράφων.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απαντώντας σε σχετική ερώτηση χαρακτήρισε τη συμβιβαστική πρόταση του πρόεδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, «πολύ δυσλειτουργική, πολύ περίπλοκη διαδικασία, η οποία θα φέρει δυσκολίες στην υλοποίηση των εκταμιεύσεων»!
Με λίγα λόγια τα μέτρα που θα χρειάζονται για την εκταμίευση των δόσεων θα είναι πολύ δύσκολο να υλοποιηθούν! Όποτε πλέον οι επιλογές που ανοίγονται στην Ελλάδα είναι δύο: Φτωχοποίηση από μόνη της ή φτωχοποίηση υπό την ΕΕ.
Το χειρότερο είναι πως αυτή η πρόταση που χαρακτηρίστηκε «πολύ δυσλειτουργική» βρίσκεται υπό διαπραγμάτευση, με λίγα λόγια λόγια θα γίνει ακόμα χειρότερη για την Ελλάδα προς όφελος των Βορείων.
Μάλιστα ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας μελετώντας την πρόταση δήλωσε ικανοποιημένος και πρόσθεσε πως είναι «πιθανός ένας συμβιβασμός» , σήμερα τα ξημερώματα.
Επίσης σε μία δήλωση που πέρασε «στα ψιλά», την Παρασκευή, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας απαντώντας σε ερώτηση του ΚΙΝΑΛ για τα μέτρα ανάσχεσης της κρίσης, είχε παραδεχθεί την επερχόμενη φτωχοποίηση των Ελλήνων, λέγοντας στη Βουλή πως «Αν θεωρήσουμε και αποδεχθούμε όλοι σε αυτήν την αίθουσα ότι θα υπάρχει ύφεση, προφανώς ένα κομμάτι της κοινωνίας θα φτωχύνει»
Με αυτό τον τρόπο, ο υπουργός Οικονομικών προσπάθησε να δώσει νομοτελειακό χαρακτήρα στην ερχόμενη λιτότητα, «δείχνοντας» και την κατεύθυνση που παίρνουν οι διαπραγματεύσεις.
Η μοιραία απόφαση της κυβέρνησης Μητσοτάκη να επιβάλλει ένα αχρείαστο lockdown, με την ελπίδα να σώσει(!) την τουριστική σεζόν, κατέστρεψε την οικονομία και οδηγεί την χώρα και τους πολίτες της,-καθ'ομολογία της κυβέρνησης πλέον- σε έναν νέο κύκλο εξαθλίωσης και λιτότητας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου