Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου kentripotideas

Πέμπτη 25 Ιουλίου 2019

ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΜΑΜΟΥΘ ΣΤΟ FB


Το FB καλείται να πληρώσει 5 δις δολάρια, το μεγαλύτερο πρόστιμο που έχει επιβληθεί σε επιχείρηση ιστορικά για εκμετάλλευση προσωπικών δεδομένων των καταναλωτών....
Γι'αυτό οι ΗΠΑ έχουν το κορυφαίο πολίτευμα σε όλο τον πλανήτη, γιατί μπορούν να επιβάλουν ένα πρόστιμο μαμούθ ακόμα και σε Αμερικανικά μεγαθήρια.
Το πρόστιμο θα ήταν πολύ μεγαλύτερα αν το FB δεν συμφωνούσε με την ομοσπονδιακή επιτροπή εμπορίου και το τραβούσε δικαστικά.
Τα 5 δις πρόστιμο είναι για σωρεία παραβάσεων κατά των προσωπικών δεδομένων 1,2 δις χρηστών στον πλανήτη.
Το FB πουλούσε σε άλλες επιχειρήσεις τις προσωπικές φωτογραφίες των χρηστών που τους ζητούσε για δήθεν ταυτοποίηση.
Επίσης πουλούσε σε άλλες επιχειρήσεις τους αριθμούς των τηλεφώνων των χρηστών που δήθεν τους ζητούσε για λόγους ασφαλείας των προφίλ.
Αυτά τα πουλούσε το FB σε τοπικές επιχειρήσεις ανά χώρα γι'αυτό σας έχουν πεθάνει στα τηλέφωνα και στις διαφημίσεις διάφοροι και εσείς ψάχνετε να βρείτε πως βρήκαν το τηλέφωνό σας ή τα υπόλοιπα στοιχεία σας.
Γι'αυτα και για πολλά άλλα η ομοσπονδιακή επιτροπή εμπορίου των ΗΠΑ του επέβαλε πρόστιμο 5 δις και επιπλέον η εταιρεία δέχθηκε να περιοριστούν οι εξουσίες του CEO Μαρκ Ζουκερμπεργκ γιατί δεν συμμορφώθηκε το FB από τις παραβάσεις του 2018 για τις οποίες είχε δεσμευθεί ο ίδιος στην ειδική επιτροπή του Κογκρέσου.
ΣΕ ΠΟΙΑ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΑΥΤΑ Ή ΕΧΟΥΝ ΣΥΜΒΕΙ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΗΠΑ, ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ, ΣΤΟ ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ...


Δεν υπάρχουν σχόλια: