Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου kentripotideas

Σάββατο 20 Ιουλίου 2019

ΔΕΝ ΒΑΖΕΙ ΜΥΑΛΟ... Μητσοτάκης από Βουλή... Αποδέχτηκε την Συμφωνία των Πρεσπών και και έτεινε χείρα φιλίας στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.


Ξεκίνησε η τριήμερη διαδικασία των προγραμματικών δηλώσεων της νέας κυβέρνησης. Στα πλαίσια αυτά πρίν λίγο ο Μητσοτάκης...
πήρε τον λόγο από την έδρα της Βουλής. 

Μιλώντας για τα εθνικά θέματα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για τη Συμφωνία των Πρεσπών αλλά και για τα ελληνοτουρκικά, τείνοντας χείρα φιλίας στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Στα Βαλκάνια, όπως έχουμε πει επανειλημμένως, προτεραιότητα αποτελεί η άμβλυνση των αρνητικών συνεπειών από την εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών. Αιχμή εδώ αποτελεί το αναπτυξιακό πρόγραμμα για την Βόρεια Ελλάδα, η προστασία των Μακεδονικών προϊόντων και μια μεγάλη διεθνής καμπάνια για την Μακεδονία μας», είπε ο πρωθυπουργός και τόνισε: «θέλω να ξαναστείλω ένα μήνυμα εντός και εκτός Ελλάδας: Από την συμπεριφορά και την καλή συνεργασία των γειτόνων μας θα κριθεί και η πορεία τους προς την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Σειρά είχε η Τουρκία και ο Ερντογάν. «Θα είμαι λιτός, είπε για την Τουρκία. Πυξίδα για τις σχέσεις μας παραμένει το Διεθνές Δίκαιο και η διάθεση φιλικής συνεργασίας. Χωρίς ρητορικούς παροξυσμούς και με ισχυρή εθνική αυτοπεποίθηση. Στο πλαίσιο αυτό δεν διστάζω να καλέσω τον Ταγίπ Ερντογάν να επιχειρήσουμε μια αμοιβαία προσέγγιση. Να κάνουμε μαζί ένα τολμηρό βήμα μπροστά. Είμαστε υποχρεωμένοι από την γεωγραφία να ζούμε μαζί. Η αχρείαστη ένταση και οι κούρσες εξοπλισμών στερούν και από τις δύο χώρες πολύτιμους πόρους που μπορούν να αξιοποιηθούν προς όφελος των πολιτών μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: