Παναγιωτόπουλος: Ομολογεί ότι εμπαίζει το Κοινοβούλιο – Τι απαντά στον κοινοβουλευτικό έλεγχο που του ασκήθηκε για τους συνδικαλιστές του γραφείου του...
Γράφει η Ιωάννα Ηλιάδη
Τον περασμένο χρόνο στις 6 Δεκεμβρίου 2019, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος δήλωνε μέσα στο «ναό της Δημοκρατίας», την Βουλή, ότι θα απομακρύνει τους συνδικαλιστές που υπηρετούν στο στρατιωτικό του γραφείο.
Απαντώντας στον εισηγητή του ΚΚΕ Νίκο Παπαναστάση σχετικά με το συνδικαλισμό, και μετά απο γενική κατακραυγή από όλες τις πτέρυγες της Βουλής για τους συνδικαλιστές που υπηρετούν στο στρατιωτικό του γραφείο, ο κ. Ν. Παναγιωτόπουλος δήλωνε:
«Εκείνο όμως που αφορά προσωπικά εμένα και αποτελεί και πεποίθησή μου είναι ότι ο στρατιωτικός συνδικαλισμός δεν πρέπει επ’ ουδενί να συμπίπτει με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.
Επομένως αυτό που θα μπορούσε να είναι ένα βήμα προς τη θετική κατέυθυνση είναι να σταματήσει αυτή η παραφιλολογία και φημολογία για ταύτιση των εκπροσώπων του στρατιωτικού συνδικαλισμού με το γραφείο του υπουργού.
Και ένα πρώτο βήμα γι αυτό θα ήταν να απομακρυνθούν αυτοί οι συνδικαλιστές από το γραφείο του υπουργού, όπου δυστυχώς ευρέθησαν οργανικά να λειτουργούν και να υπηρετούν όχι επειδή εγώ το αποφάσισα, αλλά επειδή η προκάτοχοί μου το αποφάσισαν και δεν έκαναν τίποτα να το αλλάξουν».
Βεβαίως, το πώς κατάφεραν οι προκάτοχοι του να «φυτέψουν» στελέχη και δη συνδικαλιστές στο δικό του στρατιωτικό γραφείο, παραμένει ένα άλυτο μυστήριο, καθώς είναι γνωστό ότι κάθε φορά που παραλαμβάνει νέος υπουργός, ακόμα και από την ίδια κυβέρνηση, συγκροτεί νέο γραφείο με τα στελέχη που ο ίδιος επιλέγει.
ΠΗΓΗ
Δεν «κληρονομούνται» στελέχη από τον ένα υπουργό στον άλλο εάν ο παραλαμβάνων δεν το επιθυμεί.
Συνεπώς απαιτείται η υπογραφή του υπουργού για να υπηρετεί κάποιος στο πολιτικό ή το στρατιωτικό του γραφείο και είναι προσωπικές του επιλογές τα πρόσωπα που έχει στο γραφείο του και για τα οποία κρίνεται.
Και αναφερόμαστε στο γεγονός ότι είχε μέχρι πρότινος περί τους 20 συνδικαλιστές να υπηρετούν στο στρατιωτικό του γραφείο, περίπου 17-18 της ΠΟΜΕΝΣ και 2-3 της ΠΟΕΣ, οι οποίοι σήμερα με τις αποστρατείες και τις αναγκαστικές μεταθέσεις λόγω προαγωγής έχουν μείνει 12 της ΠΟΜΕΝΣ και 2 της ΠΟΕΣ.
Παναγιωτόπουλος: Εμπαίζει το Κοινοβούλιο για τους συνδικαλιστές
Σε νέα ερώτηση που κατέθεσε ο κ. Παπαναστάσης μάλιστα, ο υπουργός σε μια κρίση ειλικρίνειας παραδέχεται ότι «δεν προβλέπεται πουθενά η υποχρεωτική τοποθέτηση ή μετάθεση στο στρατιωτικό γραφείο του υπουργού Εθνικής Άμυνας στελεχών μελών συνδικαλιστικών οργανώσεων, για εξυπηρέτηση των αναγκών της Ομοσπονδίας στην οποία ανήκουν».
Αυτό μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι πράγματι είναι προσωπική του επιλογή οι συνδικαλιστές του γραφείο του και ότι η δικαιολογία ότι «κληρονομήθηκαν» από προηγούμενους ήταν πραγματικά αστεία, κάτι το οποίο σαφώς και γνώριζε όταν ο ίδιος την προέβαλε ως επιχείρημα στην Βουλή.
Έχουν περάσει σχεδόν 8 μήνες από τις δηλώσεις που έκανε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος περί δήθεν απομάκρυνσης των συνδικαλιστών από το στρατιωτικό του γραφείο και ο λόγος του αποδεικνύεται φενάκη, για παραπλάνηση των συναδέλφων του αλλά και όλων των πολιτών που τις είδαν να δίδονται.
Κυρίως όμως των στρατιωτικών, που υπηρετούν στον Έβρο και στα νησιά, ειδικά αυτές τις ημέρες, κάτω από ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες και βλέπουν ότι ορισμένοι απολαμβάνουν ιδιαίτερη μεταχείριση από τον υπουργό, χωρίς να προβλέπεται μέσα από τους νόμους του κράτους.
Κατά τα άλλα, νοιάζεται για να πάρουν αποζημίωση για τις υπηρεσίες που έκαναν από τον Μάρτιο έως τον Ιούλιο, και κάνει πάσα το θέμα στο υπουργείο Οικονομικών, το οποίο το ξανακάνει πάσα στο υπουργείο εθνικής άμυνας. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΕΔΩ: Κοροϊδεύουν στρατιωτικούς με την αποζημίωση μεταναστευτικών ροών
Ας μην αναφέρουμε καν το θέμα της νυχτερινής αποζημίωσης το οποίο έχει υποσχεθεί ότι θα εφαρμόσει το νόμο, πάλι με έγγραφη απάντηση στο Κοινοβούλιο, υπολογίζοντας κόστος €18.000.000 για το 2020 και για καθένα από τα επόμενα έτη….
πηγή
πηγή
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου