Η παγκόσμια ελίτ λέει στους πεινασμένους Αφρικανούς να ξεχάσουν την κρεατοφαγία και να συνηθίσουν να τρώνε....
ζωύφια, κατσαρίδες και έντομα.Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ προωθεί έντονα την ιδέα της διατροφής με βάση τα έντομα για όσους από εμάς στον δυτικό κόσμο. Τώρα φαίνεται ότι δοκιμάζουν το σχέδιο στους Αφρικανούς.
Τα χρηματοδοτούμενα από το Ηνωμένο Βασίλειο προγράμματα βοήθειας στη Ζιμπάμπουε και τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό ενθαρρύνουν τον πληθυσμό των εν λόγω αφρικανικών χωρών να εισαγάγει ζωύφια, αλευρώδεις και έντομα στη διατροφή του, με τους οργανισμούς να δαπανούν επί του παρόντος 57.000 δολάρια στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό και 346.000 δολάρια στη Ζιμπάμπουε για να δοκιμάσουν τη διατροφή με έντομα στους ντόπιους πολίτες.
Στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, η πρωτοβουλία διερευνά τα “οφέλη” της κατανάλωσης αφρικανικών κάμπιων, μεταναστευτικών ακριδών και μαύρων στρατιωτικών μυγών. Σημειώνεται ότι υπάρχουν περίπου 23 είδη εντόμων, συμπεριλαμβανομένων των τερμιτών και των γρύλων, που είναι διαθέσιμα στην περιοχή.
Η Καθολική Υπηρεσία για την Υπερπόντια Ανάπτυξη, μια φιλανθρωπική οργάνωση με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, πιέζει τώρα τους Κονγκολέζους να αρχίσουν να καλλιεργούν ζωύφια με βιομηχανοποιημένο τρόπο, σε μια προσπάθεια να τερματιστούν τα προβλήματα πείνας στην περιοχή.
Στη Ζιμπάμπουε, ένας άλλος οργανισμός βοήθειας αναζητά τρόπους για τη χρήση σκουληκιών mopane σε κουραμπιέδες που σερβίρονται στα σχολεία. Ο Guardian αναφέρει ότι αυτές οι γλοιώδεις πράσινες κάμπιες, οι οποίες μετατρέπονται σε αυτοκρατορικούς σκώρους, συλλέγονται ήδη συνήθως για κατανάλωση από τη βλάστηση κατά τη διάρκεια των εποχών των βροχών.
Αναφορά RT: Το έργο αποσκοπεί στην ανάπτυξη ενός χυλού με έντομα για τη διατροφή των φτωχών παιδιών στη νότια πόλη Gwanda και στην πρωτεύουσα της Ζιμπάμπουε, Χαράρε. Ο οργανισμός λέει ότι το πιάτο αυτό θα συνδυάζει σκουλήκια mopane που εκτρέφονται τοπικά με δημητριακά και φρούτα, προσφέροντας όλες τις κρίσιμες βιταμίνες και μέταλλα όπως φώσφορο, κάλιο, σίδηρο, χαλκό, ψευδάργυρο, μαγγάνιο, νάτριο, καθώς και βιταμίνες Β1 και Β2.
Ο δρ Αλμπέρτο Φιόρε, καθηγητής χημείας και τεχνολογίας τροφίμων που ηγείται του προγράμματος στη Ζιμπάμπουε, δήλωσε στην εφημερίδα The Guardian ότι η εισαγωγή του γεύματος με βάση τα έντομα είναι μόνο το πρώτο στάδιο του προγράμματος, το οποίο θα διεξάγει επίσης τυχαιοποιημένες δοκιμές για να διαπιστώσει αν το πιάτο θα έχει επίδραση στις σχολικές επιδόσεις των παιδιών και θα ωφελήσει την υγεία τους.
Και τα δύο έργα στη Ζιμπάμπουε και στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό χρηματοδοτούνται από το UK Research and Innovation (UKRI), το οποίο αποτελεί μέρος του Υπουργείου Επιχειρήσεων, Ενέργειας και Βιομηχανικής Στρατηγικής.
Εκπρόσωπος του UKRI δήλωσε στον Guardian ότι ο οργανισμός ελπίζει ότι η χρηματοδότηση τέτοιων έργων θα “ωφελήσει τους πολίτες σε όλο τον κόσμο, ανεξάρτητα από την οικονομική τους κατάσταση” και σημείωσε τα περιβαλλοντικά οφέλη από την κατανάλωση μιας διατροφής με βάση τα έντομα.
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου