Το δυστοπικό σχέδιο για ριζικό μετασχηματισμό των καταναλωτικών προτύπων και εξάρτηση των κοινωνικών από το Μεγάλο Κράτος – Τι κρύβει η επίθεση ενάντια σε διατροφικά προϊόντα και τα ορυκτά καύσιμα
Σε όλο τον κόσμο, ειδικοί και αναλυτές προειδοποιούν τώρα για την...
εκτίναξη των τιμών των τροφίμων και τις καταστροφικές ελλείψεις που αναμένεται να οδηγήσουν σε πλανητική επισιτιστικη΄κρίση.Στα μέσα Μαΐου 2022, ο επικεφαλής του οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών Antonio Guterres δήλωσε ότι ο κόσμος βρίσκεται ενώπιον μίας μακράς επισιτιστικη΄κρίσης και προέτρεψε τη Ρωσία να «επιτρέψει την ασφαλή και ασφαλή εξαγωγή σιτηρών που αποθηκεύονται στα ουκρανικά λιμάνια» για να μειώσει τις ελλείψεις» κυρίως στα σιτηρά.
Η ευθύνη για αυτήν την παγκόσμια έλλειψη τροφίμων απιιδίδεται, επίσημα στην «κλιματική αλλαγή», την πανδημία του COVID και τις γεωπολιτικές εξελίξεις μεταξύ Ρωσίας – Ουκρανίας.
Ωστόσο, ενώ όλα αυτά έχουν διαδραματίσει το ρόλο τους, άλλοι παράγοντες πιέζουν επίσης ασφυκτικά το παγκόσμιο σύστημα προσφοράς τροφίμων.
Οι περίεργες πυρκαγιές
Για παράδειγμα, από τον Ιανουάριο του 2021 έως τον Απρίλιο του 2022, τουλάχιστον 20 εγκαταστάσεις επεξεργασίας τροφίμων έχουν τυλιχτεί στις φλόγες, και μια σειρά από πυρκαγιές σε αχυρώνες έχει επηρεάσει επίσης την αγροτική παραγωγή στις ΗΠΑ.
Ενώ οι περισσότερες από αυτές τις πυρκαγιές έχουν αποδοθεί σε αστοχίες υλικού ή ασφάλειας, και οι αρχές επιμένουν ότι οι πυρκαγιές είναι συνηθισμένες σε τέτοιου είδους εγκαταστάσεις, υπήρξαν μόνο δύο τέτοιες πυρκαγιές το 2019 και τουλάχιστον για μερικές από τις πυρκαγιές στα τέλη του 2021 υπήρχαν υποψίες για εμπρησμό.
Οι «συμπτώσεις»
Το 2020, οι πυρκαγιές κατέστρεψαν επίσης μια σειρά από φάρμες, και στις αρχές του 2022, κρούσματα γρίπης των πτηνών μεταξύ πουλερικών είχαν ως αποτέλεσμα τη σφαγή εκατομμυρίων κοτόπουλων και άλλων πουλερικών.
Τον Μάρτιο του 2021, ένα τεράστιο πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων σφηνώθηκε στη Διώρυγα του Σουέζ στην Αίγυπτο — μπλοκάροντας «μια σημαντική αρτηρία του παγκόσμιου εμπορίου», προκαλώντας άνοδο στις τιμές του πετρελαίου και οδηγώντας σε επιπτώσεις που επηρέασαν τη ναυτιλία σε όλο τον κόσμο.
Βρεφική διατροφή και λιπάσματα
Πιο πρόσφατα, καταγράφηκε έλλειψη ειδών βρεφικής διατροφής στις ΗΠΑ, η οποία επιταχύνθηκε από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων που έκλεισε μια από τις εγκαταστάσεις παραγωγής.
Η Ρωσία επίσης έχει μπλοκάρει τις εξαγωγές λιπασμάτων ως απάντηση στην απόφαση της ΕΕ να αποκλείσει επτά από τις εννέα ρωσικές τράπεζες από το σύστημα SWIFT και όποιος θέλει να αγοράσει ρωσικό πετρέλαιο ή φυσικό αέριο πρέπει να πληρώσει σε ρούβλια, σύμφωνα με τα αντίμετρα στις κυρώσεις που έχει λάβει ρωσική κυβέρνηση
Εκτός από την έλλειψη λιπασμάτων και την επακόλουθη αύξηση της τιμής που προκλήθηκε από την απαγόρευση των εξαγωγών από τη Ρωσία, η Union Pacific (βασικός επενδυτής στην οποία είναι η BlackRock) περιορίζει επίσης τις αποστολές λιπασμάτων με τρένο, προκαλώντας καθυστερήσεις στην αποστολή και υψηλότερες τιμές.
Μια εμπορευματική αμαξοστοιχία που μετέφερε ποτάσα (ένα βασικό συστατικό λιπάσματος) εκτροχιάστηκε επίσης πρόσφατα στην Αλμπέρτα του Καναδά.
Ενεργειακή εξάρτηση
Αρνητικά επίσης επέδρασε η απόφαση του Προέδρου Biden να απομακρύνει τις Ηνωμένες Πολιτείες από την ενεργειακή αυτονομία, κλείνοντας τον αγωγό Keystone, ακυρώνοντας τις υπεράκτιες μισθώσεις πετρελαίου στην Αλάσκα και τον Κόλπο του Μεξικού, και παγώνοντας νέες μισθώσεις και άδειες για ομοσπονδιακές γεωτρήσεις πετρελαίου και φυσικού αερίου
Χρειαζόμαστε καύσιμα για τη γεωργία και για τη μεταφορά τροφίμων και λιπασμάτων, επομένως η αύξηση των τιμών στην αντλία οδηγεί αυτόματα σε υψηλότερες δαπάνες για τους αγρότες και υψηλότερες τιμές των τροφίμων.
Επίσης, δεν βοηθά ούτε έχει νόημα για τις ΗΠΑ και τη Μεγάλη Βρετανία. να συνεχίζουν να πληρώνουν τους αγρότες για να μην καλλιεργούν ή περιορίζουν την παραγωγή όταν πλησιάζει ένας παγκόσμιος λιμός.
Και, ας μην ξεχνάμε τον ελέφαντα στο δωμάτιο — ανεξέλεγκτη εκτύπωση χρήματος από τις κεντρικές τράπαζες — που είναι η πραγματική αιτία του πληθωρισμού.
Οι ελλείψεις προβλέπονται παντού
Όπως αναφέρει ο Economist: «Οι εξαγωγές της Ουκρανίας σε σιτηρά και ελαιούχους σπόρους έχουν ως επί το πλείστον σταματήσει και οι εξαγωγές της Ρωσίας απειλούνται.
Μαζί, οι δύο χώρες παρέχουν το 12% των διακινούμενων ποσοτήτων.
Οι τιμές του σιταριού, αυξημένες κατά 53% από την αρχή του έτους, εκτινάχθηκαν περαιτέρω κατά 6% στις 16 Μαΐου, αφού η Ινδία δήλωσε ότι θα αναστείλει τις εξαγωγές λόγω ενός ανησυχητικού καύσωνα…
Σχεδόν 250 εκατομμύρια άτομα βρίσκονται στο χείλος του λιμού.
Εάν, όπως είναι πιθανό, ο πόλεμος παραταθεί και οι προμήθειες από τη Ρωσία και την Ουκρανία περιοριστούν, εκατοντάδες εκατομμύρια περισσότεροι άνθρωποι θα μπορούσαν να περιέλθουν σε καθεστώς ακραίρας φτώχειας.
Η πολιτική αναταραχή θα εξαπλωθεί, η παγκοσμια γήρανση του πληθυσμού θα επιταθεί και οι άνθρωποι θα πεινάσουν…
Ο ρόλος της Ουκρανίας
Η Ρωσία και η Ουκρανία παρέχουν το 28% του παγκόσμιου εμπορίου σιταριού, το 29% του κριθαριού, το 15% του καλαμποκιού και το 75% του ηλιελαίου…
Οι εξαγωγές τροφίμων της Ουκρανίας παρέχουν τις τροφικές θερμίδες για να ταΐσουν 400 εκατομμύρια ανθρώπους.
Ο πόλεμος διακόπτει αυτές τις προμήθειες επειδή η Ουκρανία έχει ναρκοθετήσει τα ύδατά της για να αποτρέψει μια επίθεση και η Ρωσία έχει αποκλείσει το λιμάνι της Οδησσού…
Καιρικές συνθήκες
Η Κίνα, ο μεγαλύτερος παραγωγός σιταριού, ανακοίνωσε ότι, μετά τις βροχές που καθυστέρησαν τη φύτευση πέρυσι, αυτή η σοδιά μπορεί να είναι η χειρότερη από ποτέ.
Τώρα, εκτός από τις ακραίες θερμοκρασίες στην Ινδία, τον δεύτερο μεγαλύτερο παραγωγό στον κόσμο, οι χαμηλές βροχοπτώσεις απειλεί να μειώσει τις αποδόσεις σε όλους τους παραγωγούς: από τη ζώνη σίτου της Αμερικής μέχρι την περιοχή Beauce της Γαλλίας.
Το Κέρας της Αφρικής πλήττεται χαρακτηριστικά από τη χειρότερη ξηρασία των τελευταίων τεσσάρων δεκαετιών…
Αναπτυσσόμενες οικονομίες
Όλα αυτά θα έχουν οδυνηρές επιπτώσεις στους φτωχούς.
Τα νοικοκυριά στις αναδυόμενες οικονομίες ξοδεύουν το 25% του προϋπολογισμού τους σε τρόφιμα…
Σε πολλές χώρες που είναι εισαγωγείς, οι κυβερνήσεις δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά τις επιδοτήσεις για να αυξήσουν τη βοήθεια προς τους φτωχούς, ειδικά εάν εισάγουν επίσης ενέργεια…
Από την έναρξη του πολέμου, 23 χώρες από το Καζακστάν μέχρι το Κουβέιτ έχουν κηρύξει αυστηρούς περιορισμούς στη προσφορά τροφίμων που καλύπτουν το 10% των παγκόσμιων ροών.
Περιορίζονται πάνω από το ένα πέμπτο όλων των εξαγωγών λιπασμάτων.
Αν σταματήσει το εμπόριο, θα προκληθεί επισιτιστική κρίση».
Ο εφιάλτης του πληθωρισμού…
Οι τιμές των τροφίμων εκτοξεύονται παγκοσμίως.
Σε παγκόσμιο επίπεδο, οι τιμές των τροφίμων αυξήθηκαν κατά 29,8% μεταξύ Μαρτίου 2021 και Μαρτίου 2022, ενώ οι τιμές του κρέατος αυξήθηκαν 2,2% σε έναν μόνο μήνα μεταξύ Μαρτίου και Απριλίου 2022.
Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι οι φτωχότερες χώρες καταγράφουν τις μεγαλύτερες αυξήσεις των τιμών, ενώ οι άνθρωποι σε πλουσιότερες χώρες έχουν την οικονομική δυνατότητα να πληρώσουν για να μην πεινάσουν.
Τελικά, ωστόσο, καθώς ο πληθωρισμός αυξάνεται ενώ οι μισθοί παραμένουν σταθεροί, ακόμη και η μεσαία τάξη θα αρχίσει να νιώθει τις συνέπειες της αύξησης των τιμών.
Και, φυσικά, σε ένα συγκεκριμένο σημείο, δεν θα έχει σημασία πόσα χρήματα ‘εχει κάποιος, επειδή δεν μπορεί να αγοράσει φαγητό, σε οποιαδήποτε τιμή, αν δεν υπάρχει.
Η Μεγάλη Επαναφορά βρίσκεται σε εξέλιξη – Απόσπαση της ιδιοκτησίας
Μέχρι τώρα, πιθανότατα έχετε ακούσει για τη Μεγάλη Επαναφορά του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF) και το σχέδιο περιλαμβάνει «να μην έχετε τίποτα και να είστε ευτυχισμένοι» μέχρι το 2030.
Βλέπουμε τώρα αυτό το σχέδιο να βρίσκεται σε εξέλιξη παντού.
Για παράδειγμα, το πρώτο τρίμηνο του 2021, το 15% των κατοικιών που πωλήθηκαν στις ΗΠΑ αγοράστηκαν από εταιρικούς επενδυτές — όχι από οικογένειες που θέλουν να πραγματοποιήσουν το αμερικανικό τους όνειρο.
Έχουμε εισέλθει σε μια εποχή όπου η ιδιοκτησία σπιτιού γίνεται απρόσιτη για πολλούς, και αυτό είναι ένα πρώτο βήμα να στερούνται οι περισσότεροι τη δυνατότητα απόκτηση περιουσιακών στοιχείων
Αναδιανομή πλούτου
«Αυτή είναι η αναδιανομή του πλούτου και δεν είναι ο πλούτος των πλουσίων που αναδιανέμεται.
Είναι η κανονική μεσαία τάξη, ο πλούτος της γης κατευθύνεται στα χέρια των πιο ισχυρών εταιρειων και ατόμων παγκοσμίως.
Το παραδοσιακό οικονομικό όχημα της ανοδικής κοινωνικής κινητικότητας χαθεί για πάντα.
Η κατοχή κατοικίας είναι το κύριο οικονομικό στοιχείο που χρησιμοποιούν οι οικογένειες της μεσαίας τάξης για την οικοδόμηση πλούτου και η BlackRock, ένα χρηματοπιστωτικό ίδρυμα που χρηματοδοτείται από τη Fed, αγοράζει όλα τα σπίτια ώστε οι νέες οικογένειες να μην μπορούν να δημιουργήσουν πλούτο…
Αυτή είναι μια θεμελιώδης αναδιοργάνωση της κοινωνίας.
Οι συγκλίνουσες ατζέντες
Πράγματι, και είναι ακριβώς σύμφωνα με τα σχέδια για κοινωνική αναδιοργάνωση που περιγράφονται όπως οι The Great Reset, Build Back Better, Agenda 21, το 2030 Agenda for Sustainable Development, και το κίνημα της Πράσινης Ενέργειας.
Όλες αυτές οι πολιτικές ατζέντες συγκλίνουν προς τον ίδιο στόχο, ο οποίος είναι ένα παγκόσμιο μονοπώλιο στην ιδιοκτησία και τον πλούτο, με σαφή διαχωρισμό των εχόντων και των μη – οι ιδιοκτήτες και μη, οι κυβερνώντες και οι κυβερνώμενοι, οι ελίτ και οι δουλοπάροικοι.
Αλλαγή καταναλωτικών προτύπων
Εάν η κατανάλωση κρέατος, τα κατεψυγμένα τρόφιμα, η χρήση ορυκτών καυσίμων, οι οικιακές συσκευές, ο κλιματισμός και οι μονοκατοικίες είναι «μη βιώσιμες», είναι λογικό ότι ο στόχος οποιουδήποτε προγράμματος «βιώσιμης ανάπτυξης» είναι να εξαλειφθούν όλα αυτά τα αγαθά, και αυτή η διαδικασία η εξάλειψη είναι τώρα καλά σε εξέλιξη.
Το 1992 στη Σύνοδο Κορυφής για τη Γη, ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας της Σύμβασης για την Κλιματική Αλλαγή και εκτελεστικός διευθυντής του Περιβαλλοντικού Προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών, Maurice Strong, δήλωσε: «Ο τρέχων τρόπος ζωής και τα πρότυπα κατανάλωσης της εύπορης μεσαίας τάξης, όπως η υψηλή πρόσληψη κρέατος, η κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων κατεψυγμένων και επεξεργασμένων τροφίμων, η χρήση ορυκτών καυσίμων, οι συσκευές, ο κλιματισμός στο σπίτι και η εργασία και η στέγαση στα προάστια, δεν είναι βιώσιμα».
Εξάρτηση των πολλών από το κράτος και πόλεμος
Είναι όλα σχετικά με τη πρόκληση αναγκαστικής εξάρτησης
Η Μεγάλη Επαναφορά περιλαμβάνει την καταστροφή των αλυσίδων εφοδιασμού, του ενεργειακού τομέα, της προσφοράς τροφίμων και του εργατικού δυναμικού, για να δημιουργηθεί εξάρτηση από την κυβέρνηση, η οποία με τη σειρά της θα εξαγοραστεί από ιδιωτικά συμφέροντα και κεντρικές τράπεζες μέσω της κατάρρευσης της παγκόσμιας οικονομίας.
Ένας αρκετά μεγάλος πόλεμος θα εκπλήρωνε όλους αυτούς τους στόχους, γι’ αυτό και η πιθανότητα ενός παγκόσμιου πολέμου δεν μπορεί να απορριφθεί.
Σύμφωνα με αναλυτές, η πανδημία εξοικείωσε τον κόσμο στα lockdown, «κανονικοποίησε» την αποδοχή των πειραματικών φαρμάκων, επιτάχυνε τη μεγαλύτερη μεταφορά πλούτου στη κορυφή της επιχειρηματικής ελίτ αποδεκατίζοντας τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις προετοιμάζοντας ένα δυστοπικό μέλλον.
Απαιτήθηκε ένας πρόσθετος παράγοντας για να επιταχυνθεί η οικονομική κατάρρευση προτού τα κράτη – έθνη μπορέσουν να ανακάμψουν.
Ο νέος καταλύτης
Η τρέχουσα σύγκρουση μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας είναι ο επόμενος καταλύτης για την ατζέντα της Μεγάλης Επαναφοράς του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ.
Η διακοπή των αλυσίδων εφοδιασμού ταιριάζει ακριβώς σε αυτό το σχέδιο, ενώ οι ελλείψεις τροφίμων, λόγω των πολλών παραγόντων που συζητήθηκαν και, ίσως, των ενορχηστρωμένων επιθέσεων στην προσφορά, θα επιταχύνουν την αποδοχή συνθετικών τροφίμων, όπως το κρέας που καλλιεργείται στο εργαστήριο, το οποίο έχει επίσης υποστηριχθεί από προσωπικότητες του Great Reset όπως ο Bill Gates.
Αυτή είναι η διαφαινόμενη δυστοπία και οι κοινωνίες πρέπει να την αντιπετωπίσουν πριν είναι αργά
www.bankingnews.gr
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου