Η άκρως μεταδοτική Omicron ήρθε να αποδείξει ότι οι εμβολιασμένοι είναι η πηγή της μετάδοσης και ενώ τα πιστοποιητικά εμβολιασμού παραμένουν θετικά…
οι εμβολιασμένοι προφανώς όχι σκόπιμα, μεταδίδουν τον covid 19.Οι νεκροί στην Ελλάδα έφθασαν τους 22.000 από covid 19 μια δραματικά επιδεινούμενη εξέλιξη που απέδειξε ότι έγιναν πολλά λάθη στην διαχείριση της πανδημίας.
Ότι η χώρα απέτυχε να χειριστεί την πανδημική κρίση είναι εμφανές και αδιαμφισβήτητο αλλά ο στόχος εδώ δεν είναι μόνο η κριτική για την αποτυχία αλλά τι πρέπει να γίνει ώστε να επανέλθει η κανονικότητα;
Ας δούμε ξανά λίγο τα δεδομένα ως μέτρο σύγκρισης.
Ο αριθμός των σοβαρών κρουσμάτων και νοσηλευόμενων στο Ισραήλ από 387 έφθασαν στους 436 στις 15 και 16 Ιανουαρίου 2022, με τους διασωληνωμένους να φθάνουν τους 96.
Από τους 436 νοσηλευόμενους με covid 19 στα Ισραηλινά νοσοκομεία το 53% είναι εμβολιασμένοι και 47% ανεμβολίαστοι.
Οι νοσούντες εμβολιασμένοι δηλαδή είναι 231 καταρρίπτοντας ένα ακόμη μύθο ότι μόνο οι ανεμβολίαστοι νοσούν.
Τα στοιχεία είναι συντριπτικά…
Η άκρως μεταδοτική Omicron ήρθε να αποδείξει ότι οι εμβολιασμένοι είναι η πηγή της μετάδοσης και ενώ τα πιστοποιητικά εμβολιασμού παραμένουν θετικά… οι εμβολιασμένοι προφανώς όχι σκόπιμα, μεταδίδουν τον covid 19.
Πρόκειται για μια επιβεβαιωμένη εξέλιξη που έρχεται να αποδείξει ότι ο διαχωρισμός της κοινωνίας σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους ήταν πολιτική απόφαση όχι επιστημονική.
Τι πρέπει να γίνει;
Έως τα μέσα Φεβρουαρίου 2022 στην Ελλάδα και διεθνώς θα έχουν αποσυρθεί μεγάλο μέρος των μέτρων κατά του covid 19 καθώς πολλές χώρες έχουν λάβει μέτρα για τους ανεμβολίαστους αλλά και τους εμβολιασμένους.
Έως τα μέσα Φεβρουαρίου 2022 στην Ελλάδα, το μεγαλύτερο μέρος των μέτρων θα έχει ανακοινωθεί ότι θα αποσυρθούν ή θα σχεδιάζεται η απόσυρση τους.
Η Ελλάδα θα πρέπει να αλλάξει στρατηγική και να εστιάσει στις ομάδες υψηλού κινδύνου.
Πρωτίστως από 50 ετών και κάτω δεν χρειάζεται κανένα τιμωρητικό μέτρο είναι άκρως αναποτελεσματικά, κοινωνικά και επιστημονικά αστήρικτα.
Οι μεγάλες ηλικίες και όχι όλοι προφανώς αλλά όσοι έχουν κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας θα πρέπει να ληφθούν μέτρα που δεν θα περιλαμβάνουν υποχρεωτικότητα εμβολιασμού.
Κανείς πολίτης δεν θα πρέπει να υποχρεώνεται να κάνει κάτι που δεν θέλει.
Κανείς πολίτης δεν θα πρέπει να υποχρεωθεί να εμβολιαστεί.
Όλα τα τιμωρητικά μέτρα για τους άνω των 60 ετών θα πρέπει να αποσυρθούν ειδικά το απαίσιο μέτρο της επιβολής προστίμου των 100 ευρώ τον μήνα ή 1200 ευρώ τον χρόνο.
Πρόκειται για ένα απαράδεκτο μέτρο που έχει στόχο να επιβάλλει τον εμβολιασμό και προφανώς επειδή όλο το μέτρο είναι απαράδεκτο θα πρέπει οι πολίτες προφανώς να μην ενδώσουν.
Το μέτρο θα καταπέσει στην πράξη γιατί θα αποδείξει ότι δεν λειτουργεί.
Χάσιμο χρόνου ο μαζικός εμβολιασμός
Είναι «χάσιμο χρόνου» να συνεχίσουμε να εμβολιάζουμε τους ανθρώπους κατά του covid 19 δήλωσε ο πρώην πρόεδρος της Βρετανικής Ομάδας Εργασίας Εμβολίων.
Ο Dr Κλάιβ Ντιξ, ο οποίος έπαιξε βασικό ρόλο βοηθώντας τις φαρμακευτικές εταιρείες να δημιουργήσουν τα εμβόλια για τον COVID-19 , είπε στο ραδιόφωνο LBC στις 16 Ιανουαρίου 2022:
«Η παραλλαγή Omicron είναι ένας σχετικά ήπιος ιός.
Και το να συνεχίσουμε να εμβολιάζουμε ανθρώπους και να σκεφτόμαστε να το κάνουμε ξανά για να προστατεύσουμε τον πληθυσμό είναι, κατά την άποψή μου, τώρα χάσιμο χρόνου».
Πρέπει να εστιάσουμε στην προστασία των ευάλωτων ατόμων, όπως τα άτομα άνω των 60 ετών, το 2% των οποίων παραμένουν ανεμβολίαστα.
Ο εμβολιασμός των νεότερων δεν χρειάζεται, όντως παραμένει χάσιμο χρόνου.
Ούτως η άλλος τα εμβόλια δεν προστατεύουν από την μετάδοση και από την νόσηση, οπότε πρέπει να αλλάξει η στρατηγική
Πρότεινε ότι πρέπει να διεξαχθεί μια «μελέτη ανοσολογικής κατάστασης» για να «καταλάβουμε ακριβώς πού βρίσκεται η ανοσία όλων», ώστε «μέχρι τον επόμενο χειμώνα, να έχουμε πραγματικά μια πολιτική εμβολιασμού που να είναι εστιασμένη, χρησιμοποιώντας τα σωστά εμβόλια την κατάλληλη στιγμή για τους σωστούς ανθρώπους.
Ο Dr Κλάιβ Ντιξ είπε πρόσφατα στην Observer ότι ο μαζικός εμβολιασμός κατά του COVID-19 θα πρέπει να τελειώσει και το Ηνωμένο Βασίλειο θα πρέπει να επικεντρωθεί στη διαχείρισή του ως ενδημική ασθένεια όπως η γρίπη.
«Τώρα πρέπει να διαχειριστούμε τις ασθένειες, όχι την εξάπλωση του ιού», είπε.
«Έτσι, ο μελλοντικός στόχος είναι η διακοπή της εξέλιξης της σοβαρής νόσου στις ευάλωτες ομάδες».
Ο Sir Patrick Vallance, ο επικεφαλής επιστημονικός σύμβουλος του Ηνωμένου Βασιλείου, δήλωσε ότι δεν είναι «μακροπρόθεσμη άποψη» της κυβέρνησης να χορηγεί σε όλους ένα αναμνηστικό εμβόλιο κάθε λίγους μήνες.
Ο καθηγητής Andrew Pollard, διευθυντής της Ομάδας Εμβολίων της Οξφόρδης και πρόεδρος της Μικτής Επιτροπής Εμβολιασμού και Ανοσοποίησης της κυβέρνησης (JCVI), δήλωσε στην Telegraph ότι «δεν είναι βιώσιμο ή οικονομικά προσιτό» να «εμβολιάζεται ο πλανήτης κάθε τέσσερις έως έξι μήνες».
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου