Ο Μπιλ Γκέιτς, συνιδρυτής της Microsoft και ένας από τους φανατικότερους διεθνιστές, έχει στρέψει την προσοχή του στην προσπάθεια να ελεγχθεί ο πλανήτης....
Μιλώντας στο euronews δήλωσε μάλιστα πως θεωρεί πως η «καταστροφή των οικοσυστυημάτων είναι χειρότερη από τον κορωνοϊό».
Η αλήθεια είναι πως καιρό είχε να ακουστεί πως κάτι είναι χειρότερο από τον κορωνοϊό. Πάντως ο Bill Gates, ο οποίος πλέον εισακούγεται και από την επιτροπή «ειδικών» στην Ελλάδα (ΕΔΩ), θέλει να εφαρμοστούν ακόμα περισσότερα μέτρα περιορισμού με αφορμή τον ιό αλλά και το περιβάλλον.
Ζητά, μεταξύ άλλων τεχνητό κρέας και έλεγχο της γεωργίας (ΕΔΩ)
Ακολουθεί η συνέντευξη:
Μπιλ Γκέιτς: «Έχουμε ανάγκη από δεκάδες καινοτόμες λύσεις καθώς υπάρχουν πολλές πηγές εκπομπών αερίου. Λύση δεν είναι μόνο τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, τα πράσινα καύσιμα των αεροσκαφών ή το τεχνητό κρέας. Πρέπει να δούμε τις κατασκευές, την γεωργία, τις οικοδομές, υπάρχουν πολλά να κάνουμε. Όμως η ζημιά και η καταστροφή, η μόνιμη καταστροφή των οικοσυστημάτων είναι πολύ, πολύ χειρότερη ακόμη και από την κορυφαία έξαρση της πανδημίας»
Euronews: «Αναρωτιέμαι τι πιστεύετε για την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία, που συνδέει την χρηματοδότηση της ανάκαμψης από την πανδημία με τις πράσινες επενδύσεις. Δεν δίνονται χρήματα εάν δεν υπάρξει επένδυση σε κάτι πράσινο. Πιστεύετε ότι αρκεί αυτή η κίνηση;»
Μπιλ Γκέιτς: «Πιστεύω ότι είναι φανταστικό. Πρόκειται για μεγάλη δέσμευση. Νομίζω ότι το αποτέλεσμα θα εξαρτηθεί από την ποιότητα των πλάνων. Συνεπώς η επιστημονική μας ομάδα, που έχει χρηματοδοτήσει όλες τις start-up εταιρείες, θα προσπαθήσει να συνεργαστεί όσο το δυνατόν περισσότερο με την Ευρώπη για αυτά τα project. Πρέπει να δοκιμάσουμε πράγματα, να τα δοκιμάσουμε σε κλίμακα».
Euronews: «Πολλοί τηλεθεατές ρωτούν για λύσεις βασισμένες στη φύση, όπως η δεντροφύτευση για να μειωθεί το διοξείδιο του άνθρακα από την ατμόσφαιρα. Είναι ένας σωστός τρόπος για να προχωρήσουμε;»
Μπιλ Γκέιτς: «Εάν πούμε ότι πρέπει να εξισορροπήσουμε κάτι, τα δέντρα καίγονται ή πεθαίνουν κάθε 40 χρόνια. Το κόστος ανά τόνο για να χρηματοδοτηθεί κάτι τέτοιο ας πούμε σε διάστημα 4000 ετών είναι πολύ, πολύ υψηλό. Συνεπώς το να ξεφορτωθούμε τις εκπομπές ρύπων μέσω αυτών των διαδικασιών είναι ο μόνος τρόπος να σταματήσουμε 51 εκατομμύρια τόνους εκπομπών ρύπων ετησίως».
Συνέντευξη για αυτόν τον σκοπό έδωσε ο παγκοσμιοποιητής και στο κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xihnua:
el.gr
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου