Μετά τους μαζικούς εμβολιασμούς σε παγκόσμια κλίμακα για τον COVID-19 τους οποίους υποστήριξε και υποστηρίζει ο φιλάνθρωπος δισεκατομμυριούχος Μπίλ Γκέιτς τώρα θέλει να μας σώσει και την υπερθέρμανση του πλανήτη.
Πως;....
Ψεκάζοντας εκατομμύρια τόνους σκόνης στον αέρα προκειμένου να εμποδίζουν τις ακτίνες του Ήλιου να φτάνουν στη Γη!Αυτό το σχέδιο χρηματοδοτεί ο ιδρυτής της Microsoft προκειμένου ο πλανήτης να μετατραπεί σε ένα σκοτεινό μέρος όπου η σκιά από την σκόνη θα σταματήσει την υπερθέρμανση του πλανήτη. Κάτι ανάλογο δηλαδή του «πυρηνικού χειμώνα» ο οποίος θα επέλθει εξαιτίας των νεφών σκόνης και άλλων υλικών που θα δημιουργηθούν από τις πυρηνικές εκρήξεις..
Έτσι ενώ όλη η ανθρωπότητα ασχολείται με τους μαζικούς εμβολιασμούς και τα lockdown ο Μπιλ Γκέιτς επικεντρώνεται στο νέο project: Να βάλει τη Γη σε σκιά!
Όπως αναφέρει το Reuters το πρόγραμμα αυτό που επίσημος φορέας του θα είναι το πανεπιστήμιο του Χάρβαντ θα δοκιμάσει τη θεωρία του ψεκασμού εκατομμυρίων τόνων μικροσωματιδίων στην ατμόσφαιρα για να μπλοκάρουν την ηλιακή ακτινοβολία.
«Η θεωρία του ψεκασμού στην στρατόσφαιρα μικροσωματιδίων τα οποία θα αντανακλούν την ηλιακή ακτινοβολία πίσω στο διάστημα ερευνάται εδώ και χρόνια από τους επιστήμονες. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα χρειαστούν οι μειώσεις στα παράγωγα εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακα, όπως αυτή της ΕΕ για μείωση 55% μέχρι το 2030», αναφέρει το Reuters.
Το πρόγραμμα του Χάρβαρντ όπως αναφέρθηκε χρηματοδοτείται από τον Μπίλ Γκέιτς και τον ερχόμενο Ιούνιο η σουηδική υπηρεσία διαστήματος θα ξεκινήσει τις μετρήσεις στέλνοντας ένα πειραματικό αερόστατο εξοπλισμένο με 600 κιλά από επιστημονικά όργανα 20 χλμ. πάνω από την Αρκτική.
Οι υπέρμαχοι της λύσης αυτής αναφέρουν την έκρηξη του ηφαιστείου Πιναντούμπο στις Φιλιππίνες το 1991. Η έκρηξη έστειλε 20 εκατομμύρια τόνους στάχτης στην ατμόσφαιρα η οποία έφτασε έως και τα 50 χλμ. σε ύψος.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, λένε, την πτώση της παγκόσμιας θερμοκρασίας κατά 0,5 βαθμούς. Μετά την υποχώρησή της η θερμοκρασία επανήλθε στα κανονικά της επίπεδα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου