Η νεκροψία-νεκροτομή στη σορό του Νίκου Λυμπερόπουλου, η οποία έγινε σήμερα το μεσημέρι στο Πανεπιστήμιο Πατρών, απέδειξε ότι δεν έγινε ποτέ η διασωλήνωση του 41χρονου αξιωματικού του Εμπορικού Ναυτικού !!…
Το νοσοκομείο όχι απλώς είπε ψέματα τότε στην οικογένεια, αλλά επί ένα μήνα που έχω ανέβει στα κάγκελα καταγγέλλοντας ότι λίγη ώρα πριν την μεταφορά του Νίκου Λυμπερόπουλου στην Πάτρα ανακοινώθηκε στην οικογένεια ότι διασωληνώθηκε αιφνιδίως, ώστε ο Πύργος πίστευε ότι έτσι θα ματαιωνόταν η μεταφορά του, αλλά η Πάτρα είπε ότι θα τον δεχθεί και διασωληνωμένο, ώστε μετά από πάλι λίγη ώρα ανακοινώθηκε στην οικογένεια ότι πέθανε, αλλά στο ιατρικό πιστοποιητικό θανάτου βεβαιώθηκε ότι πέθανε 45 λεπτά αργότερα και επομένως κατά τον χρόνο της ανακονώσεως του θανάτου ο Νικόλας ακόμα ζούσε, δεν έβγαλε ούτε μισή ανακοίνωση να διαψεύσει ότι έγινε διασωλήνωση ούτε πολλώ μάλλον να δώσει εξηγήσεις για την διαφορά στην ώρα θανάτου και για όλες εν γένει τις καταγγελίες της οικογένειας.
Ο ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης, τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας Λυμπερόπουλου, δήλωσε μετά την νεκροψία ότι η εικόνα της σορού δεν δικαιολογεί σε καμία περίπτωση αιφνίδιο θάνατο.
Άλλη είναι προφανώς η αιτία που προκάλεσε τον θάνατο αυτό ώστε αναμένονται τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων για να ρίξουν σχετικό φως στα πραγματικά αίτια. Και λέω σχετικό φως γιατί υπάρχουν δύο δεδομένα που καθιστούν το αποτέλεσμα των τοξικολογικών προβληματικό.
Το ένα είναι ότι λόγω της τεράστιας καθυστέρησης στη διενέργεια της νεκροψίας, αφού έπρεπε να περάσει ένας μήνας σχεδόν από τον θάνατο του Νικόλα μέχρι τελικά αυτή να πραγματοποιηθεί, κρίσιμα στοιχεία έχουν πλέον χαθεί. Ένας μήνας σφοδρής σύγκρουσής μου με όλο το σύστημα, την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πατρών, την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλείας και το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ηλείας, και πίσω από όλους αυτούς το νοσοκομείο του Πύργου και την κυβέρνηση, που αντιδρούσαν στην νεκροψία ενάντια στους στοιχειώδεις κανόνες της ιατροδικαστικής επιστήμης, της ποινικής δικονομίας και της κοινής λογικής.
Το άλλο είναι ότι οι τοξικολογικές εξετάσεις θα γίνουν στο Εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Της διευθύντριάς του καθηγήτριας Χαράς Σπηλιωπούλου, η οποία είχε μπλοκάρει σε συνεργασία με τον εισαγγελέα πρωτοδικών Νίκο Ορνεράκη τις νεκροψίες στις σορούς του Στάθη Χειμαριού και Αντωνίας Δημητρίου. Ακυρώνοντας τον εαυτό της, αφού το 2015 σε δημοσίευσή της είχε τονίσει την αναγκαιότητα διενέργειας νεκροψιών ακόμα και στις περιπτώσεις απλής υπόνοιας για ιατρική αμέλεια. Πόσο μάλιστα ότι εν προκειμένω έχουν υποβληθεί δύο μηνύσεις από τις οικογένειες των νεκρών για το έγκλημα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια.
Κόντρα στον εαυτό της είχε έρθει άλλωστε και η Αγγελική Τσιόλα, η οποία αρνείτο με απίστευτα επιχειρήματα π ου ευτέλισαν διεθνώς τις ιατροδικαστικές υπηρεσίες μας, την νεκροψία στη σορό του Νίκου Λυμπερόπουλου, ενώ, όπως αποκάλυψα κατά την διάρκεια της σύγκρουσής μου με το σύστημα, ένα μήνα πριν η ίδια ιατροδικαστική υπηρεσία της οποίας προΐσταται είχε διενεργήσει την νεκροψία στην Παρασκευή Κοτίφα η οποία είχε πεθάνει στο νοσοκομείο Αιγίου και η σορός της είχε μπει σε διπλή σακούλα, για να έρθει η νεκροψία να αποδείξει ότι τελικά πέθανε από εκφύλισμα του μυοκαρδίου και εγκεφαλικό οίδημα, παρέχοντας μία ακόμα απόδειξη της μεγαλύτερης απάτης στην ιστορία του ελληνικού έθνους.
Εννοείται ότι θα υποβάλουμε αίτηση εξαίρεσης του εργαστηρίου της κυρίας Σπηλιωπούλου ώστε οι τοξικολογικές εξετάσεις να γίνουν σε άλλο εργαστήριο. Είναι προφανές ότι δεν υπάρχει καμία εμπιστοσύνη. Το ίδιο αίτημα θα υπβάλουν και οι οικογένειες του Στάθη Χειμαριού και της Αντωνίας Δημητρίου, μετά την νεκροψία στις σορούς των ανθρώπων τους, καθώς άμεσα πλέον θα ζητήσουν την εκταφή τους για την διενέργεια των νεκροψιών.
Το έγγραφο που εστάλη στο γραφείο τελετών έχει πλέον αφαιρέσει την αιτία Covid-19, αντικαθιστώντας αυτήν με τη λέξη “απροσδιόριστο”.
Είναι λοιπόν, μετά και την τεράστια αυτή ανατροπή, προφανές γιατί αντιδρούσε λυσσαλέα το σύστημα στην νεκροψία στον Νίκο Λυμπερόπουλο. Το ερώτημα είναι γιατί ο Πύργος αντιδρούσε στην μεταφορά του Νικόλα στην Πάτρα.
Η απάντηση βρίσκεται στο τι φοβόταν ότι θα ανακάλυπτε η Πάτρα. Γιατί το νοσοκομείο εκεί είναι βέβαιον ότι θα έκανε εξετάσεις. Όλες. Και ο Πύργος φαίνεται πως φοβόταν τα αποτελέσματά τους. Όποιος έχει άλλη λογική εξήγηση να τη δώσει και σε μένα.
Το βέβαιον είναι ότι ο Νικόλας δεν διασωληνώθηκε. Ενώ έτσι ανακοινώθηκε στην οικογένεια. Και ότι της ανακοινώθηκε και ο θάνατός του, όλα αυτά μέσα σε μία ώρα, ενώ ο Νικόλας ακόμα ζούσε.
Εκτός από τις τοξικολογικές εξετάσεις αναμένουμε και τον πλήρη ιατρικό φάκελο. Γιατί και εδώ το νοσοκομείο έχει επιδείξει την ίδια ύποπτη συμπεριφορά. Ούτε τον μισό φάκελο δεν έχει παραδώσει στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πύργου.
Ο Δημήτρης Γαλεντέρης επιστρέφει αυτήν την ώρα στην Θεσσαλονίκη. Όταν φτάσει θα μου στείλει πέραν των κλασικών στοιχείων που ζητάμε από τα νοσοκομεία, επιπλέον και αυτά που θέλει για να συγκρίνει τα ευρήματα της νεκροψίας με την νοσηλεία του Νικόλα.
Θα συναντήσεις δυσκολίες για να στα δώσουν, μου είπε στο τηλέφωνο.
Μην ανησυχείς γι αυτό, Δημήτρη μου, του απάντησα.
Γι αυτές τις δυσκολίες είμαστε εδώ…
ΠΗΓΗ
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου