Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου kentripotideas

Τετάρτη 1 Απριλίου 2020

Κορονοϊός: Έρχεται «φραγή» σε ιστοσελίδες που υπερφορτώνουν το δίκτυο στην Ελλάδα

Κορονοϊός: Έρχεται «φραγή» σε ιστοσελίδες που υπερφορτώνουν το δίκτυο στην Ελλάδα

Στην εφαρμογή νέων περιορισμών, με στόχο τη μείωση της «πίεσης» που δέχεται η διαδικτυακή υποδομή από την αυξημένη ζήτηση λόγω των μέτρων κοινωνικής απόστασης, θα...
προχωρήσει η Ευρωπαϊκή Ένωση, με εφαρμογή του νέου πλαισίου και στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το συγκεκριμένο πλαίσιο θα αφορά στον περιορισμό της πρόσβασης σε διαδικτυακές υπηρεσίες οι οποίες προκαλούν υπερφόρτωση του δικτύου, λόγω του όγκου των δεδομένων που μεταβιβάζουν, όπως είναι τα Youtube και Netflix, αλλά και οι δυνατότητες προβολής και μεταφόρτωσης βίντεο που παρέχουν υπηρεσίες όπως το Facebook.
Ο περιορισμός, όπως αναφέρεται, θα αφορά ακόμη και σε πλήρη φραγή της πρόσβασης σε μια σειρά ιστοσελίδων, κυρίως σε ώρες αιχμής, εκεί όπου παρατηρείται η μεγαλύτερη πίεση της διαδικτυακής υποδομής λόγω των αναγκών για τηλεργασία, για τις ανάγκες της πολιτείας αλλά και για την εξυπηρέτηση των διαφόρων επιχειρήσεων που παραμένουν σε λειτουργία.
Τονίζεται πως το μέτρο θα τεθεί σε ισχύ από την ερχόμενη Δευτέρα. Η επίσημη λίστα με τις υπηρεσίες για τις οποίες θα ενεργοποιηθεί η φραγή δεν έχει γίνει γνωστή, ενώ αναφέρεται πως «αυτή θα μπορεί να μεταβληθεί, βάσει των αναγκών της εκάστοτε ευρωπαϊκής χώρας και με γνωμοδότηση ειδικής κυβερνητικής επιτροπής». Για την Ελλάδα, γίνεται γνωστό πως η φραγή θα εφαρμοστεί μεταξύ 10 το πρωί και 6 το απόγευμα.
Επί της ουσίας, όπως εξηγούν πηγές από την Κομισιόν, η κάθε χώρα θα έχει τη δυνατότητα να διαμορφώσει τη λίστα βάσει της χρήσης που παρουσιάζεται τοπικά, αλλά και να επιλέξει τον βαθμό στον οποίο θα εφαρμοστεί το μέτρο, ακόμη και με καθολική απαγόρευση πρόσβασης σε συγκεκριμένες ιστοσελίδες, για συγκεκριμένες ώρες.
Σημειώνεται πως, μόλις πριν από μερικές ημέρες, κατόπιν συνομιλιών με το Netflix και το YouTube, ο Επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς, Τιερί Μπρετόν, εξέφραζε την ικανοποίησή του για τη δέσμευση των δύο παρόχων συνεχούς ροής να λάβουν μέτρα για τη μείωση της πίεσης που δέχεται η διαδικτυακή υποδομή.
Στην Ελλάδα, το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης ανέφερε ότι κατά τις τελευταίες εβδομάδες και σε σύγκριση με τις αρχές Μαρτίου, καταγράφεται αύξηση στην κίνηση δεδομένων η οποία διαμορφώνεται στο 50%, ως αποτέλεσμα της επικοινωνίας των πολιτών, η οποία πραγματοποιείται σχεδόν αποκλειστικά μέσω των τηλεπικοινωνιακών δικτύων. Παράλληλα, το Υπουργείο και η Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών είχαν εκδώσει οδηγίες «για υπεύθυνη χρήση των τηλεπικοινωνιακών δικτύων και υπηρεσιών».

Δεν υπάρχουν σχόλια: